10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зеленський не політик, а технологія, – Забужко

Міркуючи про те чому настільки різні люди підтримали одіозного медіа-персонажа, відома письменниця Оксана Забужко висловила твердження, що Володимир Зеленський не є політиком у традиційному «політологічному» сенсі із програмою чи гаслами орієнтованими на конкретний сегмент виборців. Він є «розкручена» медіатехнологія.

Про це письменниця написала у себе на Facebook.

«Тут не місце цю технологію аналізувати, скористаюсь для зручности метафорою з історії фотографії: спершу виготовляється (не за один рік!) полотняний задник з відповідним малюнком і вирізаним отвором для голови (“владу геть”-“треба міняти систему”-“нічого не міняється” – “Порошенко, де зміни?” – “хто завгодно, тільки не Порошенко”- “потрібні нові обличчя”-“нові обличчя”-“нові обличчя”…) – і нарешті, коли всі вже зневірились у можливості появи отих “нових облич”, ув отвір – гульк! – встромляється обличчя, добре знайоме з телевізора: нове в політиці, зате з кредитом “емоційного позитиву” (пов’язане з приємними емоціями – сміх, відпочинок, “тобі личить моє кохання”…), і каже: ку-ку, оце ж і я, викликали?»

«Тож ЄДИНЕ, що можна наразі впевнено сказати про “виборців Зеленського”, – підсумовує письменниця, – що це люди, які піддалися на технологію “Зеленський”. Ці люди можуть бути дуже різні – за віком, за освітнім чи майновим цензом, ба навіть – авжеж! – за політичними переконаннями, – спільною для них усіх є хіба що т.зв. “суґестивна нестійкість” (висока піддатливість емоційним впливам і зовнішній локус контролю)».

Раніше повідомлялося, що компанія Коломойського відновила трансляцію заборонених в Україні російських телеканалів.

12 КОМЕНТАРІ

  1. А Порошенко не политик-мародер и тот на руках которого кровь наших людей погибших на Донбасе, так как война стала для него бизнесом, а для людей смертью

  2. Пишите книги, и не лезте куда Вас не просили !Голосуйте себе за ворье,раз
    Вы там обласканы,но Вы не последняя инстанция

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>