5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Заводи сільгосптехніки зупиняться, якщо відкрити ринок землі, – Ляшко

Дати дотації фермерам, аби вони могли купувати українські трактори, пообіцяв Олег Ляшко. Це дозволить розширити виробництво вітчизняної сільськогосподарської техніки, створити додаткові робочі місця.

Про це політик заявив у Ромнах на Сумщині, де функціонує ПАТ «Тракторозапчастина», передає прес-служба РПЛ.

Завод випускає понад 40 видів виробів для колісних тракторів, комбайнів, вантажних і легкових автомобілів, а також товари народного вжитку і міг би повністю замістити імпортні комплектуючі для техніки.

«Нам не треба американські «Джондіри» і білоруські трактори. Нам треба український трактор! Я зміню державну політику, дам дотації фермерам, щоб вони купували вітчизняну техніку. Тоді Харківський тракторний завод більше виготовлятиме тракторів, а це означає, що в Ромнах буде не 400 людей працювати на заводі тракторних запчастин, а 1,5 тисячі. І кожний працівник буде йти додому із нормальною зарплатою і годуватиме своїх дітей. Тому наш пріоритет – відновлення вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, щоб в українських полях їздили українські трактори, комбайни і сівалки», – зазначив Олег Ляшко.

Політик категорично проти відкриття ринку землі, бо каже, це не лише позбавить селян заробітку і перспектив, але й призведе до закриття таких заводів.

«Якщо ми продамо землю, заводу тракторних запчастин у Ромнах не залишиться. Нікому не треба буде трактор і цей завод. А мені треба, тому що мені не байдуже, де ті люди зароблять, як вони свої сім’ї годуватимуть. Головне – це сила країни. Коли такі заводи, як у Ромнах, працюють, виготовляють продукцію, країна сильніша», – наголосив політик.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявляв, що після президентських виборів він змінить бюджет і збільшить зарплати рятувальників до 12 тисяч гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>