5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Завдяки Ляшку українцям спростили проходження ізраїльського кордону

На зустрічі з ізраїльським прем’єром Беньяміном Нетаньягу Олег Ляшко підняв питання складнощів, які виникають останнім часом в українців при проходженні ізраїльського кордону. І наголосив, що приниження українців мають бути припинені.

Про результати візиту до Єрусалиму Ляшко розповів журналістам у кулуарах Верховної Ради, – повідомляє прес-служба РПЛ.

“Після нашої зустрічі з ізраїльським прем’єром сьогодні в Україну прилетів міністр внутрішніх справ Ізраїлю та голова міграційної служби Ізраїлю. Об 11 годині в них з міністром внутрішніх справ Аваковим і я сподіваюся, що за результатами цих переговорів будуть прийняті рішення, які спростять українцям процедуру приїзду паломникам, туристам чи тим, хто прилітає для лікування на території Ізраїлю, щоб наших людей не принижували, не тримали годинами у передбаннику, не обшукували, не принижували їхню честь та гідність”, – наголосив лідер РПЛ.

Пізніше стало відомо, що українська та ізраїльська сторона дійсно підписали декларацію про спрощення проходження ізраїльського кордону нашими громадянами.

Також Ляшко під час зустрічі обговорив з Нетаньягу питання залучення ізраїльських інвестицій в український газовидобуток.

“Ізраїль має величезний досвід нових технологій та залучення інвестицій. Залучення американських, ізраїльських, інших світових компаній створить конкуренцію, знизить монополію на газовидобуток і як наслідок збільшить видобуток власного газу, а значить українці будуть менше платити за ту кляту комуналку”, – підкреслив Ляшко.

Лідер Радикальної партії підняв на зустрічі і питання сільськогосподарського виробництва. Олег Ляшко переконаний, що Україна має брати приклад з Ізраїлю і підтримувати власних виробників.

“Земля в Ізраїлі не продається, але їхнє сільськогосподарське виробництво найуспішніше. Чому? Тому що там державна підтримка. Ізраїльські селяни можуть брати в лізинг техніку, дешеві кредити та мають повну державну підтримку. А що пропонують українським селянам? Забрати задарма землю, щоб вони потім ходили батраками. Тому ми категорично проти продажу землі чужинцям, а за те, щоб застосовувати досвід Ізраїлю в підтримці українських сільгоспвиробників, надання дешевих кредитів, дотацій і відновлення агропереробки та тваринництва в селі”, – підсумував парламентар.

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко зустрівся з послом Литви в Україні Марюсом Януконісом, з яким обговорили подальшу співпрацю з Парламентською асамблеєю Ради Європи.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>