5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Завдяки Ляшку 48 рятувальників отримали своє житло на Чернігівщині

У 48 сімей рятувальників Спеціального авіаційного загону ДСНС України, що у Ніжині на Чернігівщині, – найщасливіший день у житті. Завдяки Олегу Ляшку вони отримали довгоочікуване житло, в черзі на яке стояли десятки років.

Після того, як про проблему дізнався лідер Радикальної партії – на будівництво нових квартир для працівників ДСНС в бюджеті було закладено 100 мільйонів гривень, 20 мільйонів з яких спрямовано у Ніжин. З нагоди 20-ї річниці спецзагону Олег Ляшко вручив ключі новосельцям, – повідомляє прес-служба РПЛ.

«Коли я був у Ніжині влітку минулого року, хлопці мені розповіли, що є проблема з житлом. Гуртожитки розвалені, нового житла немає, сотні сімей стоять на черзі. Я пообіцяв зробити все, щоб вони отримали нові квартири. Сказав – зробив! Вибив гроші зі держбюджету і вперше за 10 років ДСНС отримала у минулому році 100 мільйонів гривень на будівництво житла. За ці кошти зводять нові будинки для рятувальників у Ромнах, Ніжині, Кропивницькому, Рівному та інших містах країни. У цьому році за нашою ініціативою ще 100 мільйонів гривень ми вибили на будівництво житла. В наших планах, зокрема, у Ніжині, надати квартири ще 40 сім’ям рятувальників», – наголосив політик.

Омріяні квадратні метри сьогодні отримала і родина Білоус. Світлана та Олександр разом з двома дітьми чекали на своє житло 17 років.

Тепер є власниками двокімнатної квартири. Олег Ляшко особисто привітав щасливу родину з цією подією.

«Плануємо робити ремонт і заселятися. Думаю, будемо перші новосельці у цьому домі», – поділився враженнями Олександр.

Політик підкреслив, свої квадратні метри мають бути доступними для кожної родини, тоді молодь не боятиметься народжувати дітей і українців стане більше.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2047297858672134/

«Це дуже погано, що стільки років родина чекала елементарного – квартиру. Люди мріють про власне житло, як про фантастику. Тому треба запроваджувати масштабні програми будівництва житла в Україні, щоб кожна молода сім’я могла взяти кредит на 20-30 років під мінімальні 2-3%. Після виборів я спрямую на це 5 мільярдів гривень із державного бюджету. Якби Світлана та її чоловік не чекали 17 років на своє житло, у них було б п’ятеро дітей. Тому більше житла в Україні – більше українців. Коли щороку у кожному місті хоча б по 40 квартир будуватиметься – сильнішої країни в світі не знайдеш», – вважає народний депутат.

Поцікавився Олег Ляшко у родини Білоус і про те, чи є за що їм робити ремонт у новій квартирі.

«Завдяки вашим зусиллям, що підняли чоловікові зарплату, трохи є. А я медсестра, отримую небагато, ледь на комуналку вистачає», – відповіла Світлана.

«Квартира є, а меблів немає. Ось чому треба піднімати заплати – щоб люди могли задовольняти елементарні потреби. Ще два роки тому ДСНСівці отримували 3 тисяч гривень зарплати. Завдяки нашим зусиллям сьогодні мають 9 тисяч гривень. Але і цього замало. Після виборів я перегляну бюджет, щоб зарплата рятувальників була не менше 15 тисяч гривень. Вони повинні отримувати достойні зарплати за свою важливу роботу. Крім того, люди не повинні всі свої доходи віддавати за комуналку. Ніде у світі такого немає. Тому максимум 20% доходу сім’ї повинно йти на комуналку. Все інше має компенсувати держава через механізм субсидій», – підкреслив лідер РПЛ.

Рятувальники подякували Олегу Ляшку за постійну опіку і нагородили почесною відзнакою – медаллю до 20-річчя спецзагону.

Нагадаємо, Ляшко став на захист театрально-художнього коледжу у Дніпрі.

6 КОМЕНТАРІ

  1. Часом глянеш на передвиборчу рекламу, таке враження все, що добре зробив ляшко: і квартири роздав і аппаратуру доставив,дітям допомагав і всього не перерахувати.

  2. Чему вы радуетесь?.17 лет с двумя детьми ждали и дождались двухкомнатную квартиру…Вы посмотрите.сколько квартир и другой недвижимости у наших”слуг”.в том числе у Ляшка…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>