15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Заступник мера Сум закликав відправляти ЛГБТ до концтаборів. Поліція відкрила кримінальне провадження

Заступник міського голови міста Суми Максим Галицький закликав відправляти представників ЛГБТ до концтаборів.

Bін опублікував у Facebook фотографію в’язнів нацистського концтабору Заксенгаузен із нашитими на одяг перевернутими вершинами донизу трикутниками (у концтаборах Третього Райху такими рожевими трикутниками позначали гомо- та бісексуальних чоловіків).

“ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю — не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так”, — такий підпис він додав до згаданого фото.

За даними УНН, приблизно через годину Facebook видалив публікацію, що обурило її автора: “А як же ‘Кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань та свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів’? Питання риторичне”.

“Чиновник, який закликає відправляти людей до концтаборів, скаржиться на відсутність демократії в соціальній мережі, називаючи видалення його шовіністичних закликів “етичним релятивізмом” та “моральним занепадом європейської цивілізації”, незважаючи на те, що Facebook — це американська компанія”, – йдеться у повідомленні агенції.

У коментарях Галицький уточнив, що не закликає відновлювати концтабори, оскільки, як він вважає, їх функції зараз виконують виправні колонії. Він же наполягає на криміналізації одностатевих стосунків та їх “пропаганди”, приводячи як приклад законодавство СРСР та післявоєнної Німеччини (де гомосексуальність залишалася злочином до 1969-го року).

Додамо, що на сайті Сумської міськради зазначається, що Максим Галицький з лютого 2015-го року до липня 2016-го року працював у департаменті комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради. Після цього він очолював відділ з питань міського дизайну, а з 27-го вересня 2017-го року — призначений заступником міського голови Олександра Лисенка.

Наразі на сторінці заступника міського голови міста Суми відповідні повідомлення чи дописи відсутні.

За фактом висловлювань Галицького розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган.

Відомості до ЄРДР внесено 23 червня за ч. 1 ст. 161 КК України – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями.

Зазначається, що слідство доручено ГУ НП в Сумській області.

Нагадаємо, Вакарчук підтримав ЛГБТ і одностатеві шлюби.

94 КОМЕНТАРІ

  1. Правильное решение. Если они больные пусть сидят дома, нечего ходить полуголыми перед детьми особенно. И так сколько молодежи среди них. Скотство.

  2. ч. 1 ст. 161 КК України – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями.

  3. Дівчатка з яйцями, не провокуйте суспільство, не ходимо на демонстрації 7 листопада, не відмічаємо 23 лютого, 1 травня, День Перемоги і тд. Я не розумію цінність вашого свята

  4. Надо туалеты общественные переоборудовать. Делать третье отделение “ЖМО”, а то не понятно в какую им кабинку….

  5. Наталья Гребнева він іх не лікував, а знищував, решта добряче ховалися. Такі люди були ще в давні часи, згадаймо Содом іГомору. Знищили два міста. І щось помогло?

  6. О ціх ізвращенців на передову, вони з жиру бісяться ,більше не має приблем в державі,а потім ці покидьки ще й будуть звинувачувати назву владу в якіхось гріхах

  7. А КАК ЖЕ! ХОТЯТ КАК В ЭВРОПЕ “! ЗАЩИТНИКОВ ОТ ГИТЛЕРОВСКОЙ ЧУМЫ ТОЛЬКО ЗА НОШЕНИЕ ГЕОРГИЕВСКОЙ ЛЕНТОЧКИ УСТРАИВАЛИ ТЕРРОР ! А ЗДЕСЬ ГОЛЫХ ИЗВРАЩЕНЦЕВ ОХРАНЯЮТ И ПРИВЕТСТВУЮТ! ВОТ ВАМ И “ЭВРОПА “!

  8. Можу розуміти Венеціанський карнавал але з яйцями в лосінах і намальованим ї..лом на шпильках гірше чим в пісні Машини Врємєні “Марионєтки$

  9. Да ичтобы работали по24 часа от 12 до 12 и тогда они забудут где уних находятся интимные места а если и вспомнят по надобности

  10. Калхозы восстанавливать ,а мне кажется мы за 28 лет самостийности так увлеклись капитализмом что незаметили как внашей стране распространилась от безделя и от жыра бесятся невоспитаное разбещени некоторое отброски ,общества которое пытается узаконить свое существование стране ,они ещё потребуют пенсию за вредность , и покалечинную жизнь

  11. На наши деньги вдумайтесь.. Охраняют пидарасов.. Да еще нанимают им автобусы.. А несогласных сажают.. Бреееееед.. 90%против этого.. Выдвигаем все требования к президенту.. Изменить статью в конституции..

  12. А чего они такие все разукрашенные, страшные, как стадо чертей ПРОСТИ ГОСПОДИ, на них смотреть без слез невозможно, как они там между собой …………. и накрашенные страшные и не накрашенные. УРОДЫ – одним словом.

  13. Они вам мешают? Не они развязывают войны, проливают кровь.Мы другие, Но это не значит, что все такие должны быть.Я не в захватi, но более дружелюбных, грамотных, талантливых мало встречала среди” нормальных”.Возьмите Пенкина, добрейшей души человек

  14. Оце діло, все вірно і грамотно, випустили папуг з клітки , яка це рівність, розпущеність. І з такою молоддю ви хочете будувати країну, да ви зовсім подуріли, їх треба всіх відправити в дурдом трохи мозги вправити іна все це жахіття дивляться діти

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>