11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Запорізький Лука назвав вірян ПЦУ «іродами» та «юдами»

Скандальний митрополит Запорізький та Мелітопольський РПЦ в Україні Лука вчергове здивував всіх своїми різкими висловлюваннями на адресу вірян Помісної Православної Церкви України. 

«Сьогодні ми стали свідками, як сучасні послідовники Ірода та Юди, за сприяння підлеглих їм големи, від словесного потоку лихослів’я і образ на адресу нашої Матері-Церкви перейшли до дій, розв’язання репресії проти її пастви. Так, з дивовижною швидкістю і неймовірною кількістю порушень, був прийнятий антиконституційний закон, згідно з яким вищезгадані особи намагаються відняти ім’я нашої Матері-Церкви, а нас з вами загнати в «релігійне гетто», промаркувати нас, вірних чад Української Православної Церкви (Московського Патріархату – ред.), як людей другого сорту, повторюючи дії свої ідейних побратимів – фашистів», – про це він заявив 13 січня під час прес-конференції Запорізької єпархії РПЦ в Україні.

У четвер, 17 січня, о 10:00 він закликав вірян єпархії помолитися та відслужити молебень про примноження любові у народних депутатів, – передає Релігійна правда.

Саме у цей день на черговому засіданні парламент має ухвалити другий церковний законопроект про внесення змін в Закон №4128 «Про свободу совісті та релігійних організацій». В законі держава пропонує релігійним організаціям механізм в разі, якщо вони захочуть зміни свою релігійну приналежність.

У своїх висловлюваннях одіозний митрополит Запорізький Лука завжди був доволі різким. Нещодавно він порівняв законопроект №4128 про внесення змін в Закон «Про свободу совісті та релігійних організацій» – легалізацією «церковного рейдерства».

Запорізька єпархія РПЦ в Україні, яку очолює владика Лука, постійно потрапляє в скандали.

Зокрема, священика Московського Патріархату – Ігоря Савву – позбавили парафії через українську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у Богослужіннях російського Патріарха Кирила.

А на початку 2018 року в Запоріжжі священик РПЦ в Україні, запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, котрий загинув увечері 31 грудня внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, який вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки.

У знак протесту проти священнослужителів Московського Патріархату активісти влаштували флешмоб – закликали приносити під храми Московського Патріархату дитячі іграшки. Ця ідея знайшла підтримку по всій Україні. Під час акції у Києві священик відкинув ляльку від входу в Києво-Печерську лавру.

Нещодавно скандальний митрополит Лука потрапив до бази “Миротворець”. Його анкета з’явилася у розділі Чистилище.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>