8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“Занадто терпимо ставиться до геїв і мусульман”. Папу Римського закликали оголосити єретиком

Дев’ятнадцять католицьких священиків і вчених закликали єпископів оголосити Папу Римського Франциска єретиком.

У листі стверджується, що папа Франциск занадто сильно пом’якшив позицію церкви щодо низки питань, пише “Голос Америки“.

Автори заяви вважають, що Франциск недостатньо різко засуджує аборти і занадто терпимо ставиться до геїв, протестантів і мусульман.

“Ми зробили це, як крайній захід, щоб відреагувати на подальшу шкоду, якої завдають слова та дії Папи Франциска протягом декількох років, і яка стала причиною однієї з найсерйозніших криз в історії Католицької церкви”, – йдеться у листі священників.

Автори листа закликають громадськість підписати онлайн-петицію та закликають єпископів “у терміновому порядку зайнятися проблемою публічної прихильності папи ранциска до єресі” та закликати його “відректися від висловлених ним єретичних ідей”.

Найбільш помітний представник групи – отець Ейдан Ніколс, 70-річний британський священик з ордену домініканців, решта учасників ініціативи не настільки відомі.

Лист був опублікований у вівторок на консервативному католицькому сайті LifeSiteNews, який не раз ставав платформою для критики на адресу Папи Римського.

Нагадаємо, США визнали Китай і Росію найбільшими порушниками релігійної свободи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>