12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Забруднення повітря у Києві. Коли очікувати покращення?

Покращення ситуації із атмосферним повітрям у Києві, в якому спостерігається поступове накопичення забруднюючих речовин, особливо діоксиду азоту NO2 та формальдегіду, очікується в останні дні червня. 

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

“Внаслідок погодних умов, що спостерігалися у Києві 10 – 20 червня, а саме суха спекотна погода без опадів, відсутність значного вітру, наявніть в приземному шарі повітря затримуючих шарів, відбувалося накопичення шкідливих домішок забруднюючих речовин у приземному шарі повітря”, – зазначили у ДСНС.

У відомстві зауважили, що протягом 22-25 червня синоптична ситуація в Києві суттєво не зміниться.

За даними рятувальників, з 10 червня спостерігалося поступове накопичення забруднюючих речовин, особливо діоксиду азоту NO2 та формальдегіду.

“Найбільша концентрація забруднюючих речовин спостерігається наприкінці тижня (у п’ятницю), за вихідні дні концентрація дещо зменшується, а починаючи з понеділка знову поступово зростає, що свідчить про переважаючий вплив автотранспорту … Покращення ситуації очікується в останні дні червня”, – повідомили у ДержНС.

Сотні тисяч людей зберуться у парку Летна в Празі в неділю, 23 червня, щоб закликати прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша до відставки.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>