1.7 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

У Празі очікується найбільша демонстрація з часів Оксамитової революції

Сотні тисяч людей зберуться у парку Летна в Празі в неділю, 23 червня, щоб закликати прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша до відставки.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

“Прага не бачила нічого подібного після протестів 1989 року, які знищили комуністичний режим у тодішній Чехословаччині”, – йдеться у матеріалі.

Близько 400 тисяч чехів підписали петицію, якою закликають Бабіша піти у відставку через підозри у шахрайстві з субсидіями ЄС, які були виплачені його колишнім компаніям.

Бабіш відкидає вимоги і каже, що Чехія процвітає. “Чеська Республіка працює добре. Ми є найкращими в регіоні та в цілій Європі. Якщо ви хочете інвестувати, це найкраще місце”, – сказав нещодавно Бабіш.

Масові акції у Чехії почалися з кінця квітня. Приводом для демонстрацій, зокрема, став намір міністра юстиції (від партії Бабіша ANO) провести реформу прокуратури та скасувати посаду генерального прокурора. Саме генпрокурор має ухвалити рішення про передачу до суду кримінальної справи щодо Бабіша, який потенційно може постати перед судом за шахрайство з коштами ЄС.

Нагадаємо, що Пентагону доручили відповісти на військову присутність Росії в Арктиці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>