8.3 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

З перших днів в зоні ООС: податківці на захисті економічних інтересів держави

Не допустити постачання товарів бойовикам та незаконного переміщення товарів і вантажів через лінію розмежування – таке першочергове завдання стоїть у податкових міліціонерів що вже 13 ротацій поспіль виконують свої обов’язки з захисту економічних інтересів нашої держави та підтримують авторитет податкової міліції ДФС на окремих територіях зони ООС.

Про діяльність податкової міліції на окремих територіях проведення АТО та Операції об’єднаних силз власного досвіду знає полковник податкової міліції Ігор Скороход. З кінця 2014 року до вересня 2016 року він неодноразово брав участь у спецопераціях Служби безпеки та Збройних сил України.

За його словами, найважчі були перші відрядження в листопаді 2014 року. Донбас перейшов під контроль повстанців, які постійно обстрілювали квадрати розташування українських військових. І перед податковими міліціонерами стояло завдання – не допустити постачання бойовикам як товарів, так і готівкових коштів. Контролювати непідконтрольне дуже важке завдання.

Проте, спільно із Центром спецоперацій СБУ та Збройними силами України, співробітники податкової міліції під керівництвом Ігора Скорохода провели безпрецедентну спецоперацію, в результаті якої було перекрито найбільший канал постачання бойовикам продуктів харчування, медпрепаратів, паливно-мастильних матеріалів та товарів народного споживання. 

Скороход розповів, що складність даної операції полягала в необхідності її проведення в “сірій зоні”, в безпосередній близькості до блокпоста бойовиків, де активно працюють диверсійно-розвідувальні групи противника.

За його словами, в селище Новолуганське, населення якого складає понад 3,1 тисячу людей, щомісячно поставлялося близько чотирьох тисяч тонн продуктів на суму близько 200 мільйонів гривень.

“90% товаропотоку, який нібито поставляли в Новолуганське, відразу перевозили на тимчасово окуповану територію, де розподіляли по складах бойовиків, а також продавали в магазинах”, – розказав Скороход. 

Впродовж спецоперації в неймовірно небезпечних умовах співробітниками податкової міліції було проведено 20 обшуків, а також 50 оглядів транспортних засобів і перевалочних баз, в результаті яких було виявлено і вилучено первинну документацію, чорнову документацію, готівку, а також товари, які планували доставити на тимчасово окуповані території. 

Участь у спецоперації взяли понад 100 співробітників податкової міліції, Центру спецоперацій СБУ і військовослужбовців ЗСУ.  Співробітники податкової міліції добровільно виявили бажання служити на сході України та повернулись додому, з честю виконавши свій обов’язок перед державою.

Завдяки пильності та мужності співробітників оперативних підрозділів податкової міліції в зоні ООС:

від початку ООС виявлено 1560 фактів порушення порядку переміщення товарів;

з незаконного обігу вилучено товарів на загальну суму понад 274 мільйони гривень;

судовими органами, за адміністративними матеріалами складеними співробітниками підрозділів податкової міліції ДФС, ухвелено рішення про конфіскацію товарно-матеріальних цінностей в дохід держави на загальну суму 11,4 мільйонів гривень.

Податкові міліціонери продовжують стояти на варті економічної безпеки держави. І, як показує досвід, їм це вдається ефективно та гідно.

Нагадаємо, раніше район проведення операції Об’єднаних сил (ООС) відвідала делегація США, до якої входили представники Апарату аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>