11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

З’явилися нові подробиці захоплення українських кораблів в Азові

Російські прикордонники під час акту агресії у Керченській протоці використали проти українських кораблів великокаліберну гармату, росіяни випустили близько 1200 снарядів.

Про це розповів адвокат Ілля Новіков, посилаючись на дані свого підзахисного – військовополоненого українського моряка Романа Мокряка , передає “Українська правда“.

“Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що “ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов’язані це припинити”. … При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто (був – ред.) перед ними – військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких перебувають військові моряки, які носять форму і мають зброю”, – наголосив Новіков.

“Це “зобов’язані припинити” вилилося у стрілянину з великокаліберної гармати (по українських кораблях – ​​ред.). За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка – було витрачено близько 1200 снарядів. … Вони (моряки – ред.) дивом не загинули”, – додав правозахисник.

Новіков зазначив, що вогонь вів російський прикордонний корабель “Ізумруд”. Українські кораблі, щоб уникнути обстрілу, почали розходитися у морі. В цей час за “Бердянськом” пішов один з прикордонних кораблів РФ.

“По них, за словами Мокряка, влучили щонайменше 4 рази. Ці влучання, які зафіксував екіпаж. Можливо, буде проведено експертизу і буде встановлено, що їх більше”, – розповів Новіков.

Нагадаємо, що Україною шириться флешмоб на підтримку українських моряків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>