12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

З’явилося відео спілкування Авакова з затриманим у Італії добровольцем Марківим

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відвідав засідання італійського суду у справі українського добровольця Віталія Марківа. 

Відео спілкування опублікував речник глави МВС Артем Шевченко.

https://www.facebook.com/artem.shevchenko.9/videos/pcb.10219700851894270/10219700800212978/?type=3&theater

“З дозволу італійського суду відбулося це коротке, але дуже емоційне спілкування, дякуємо йому за це. Обійми Арсена Авакова і Юлії Бабич із Марківим розучили. Тепер просимо у італійської Феміди тільки одного  – справедливого правосуддя. Марків не винен у смерті Рокеллі. Він законно захищав свою Батьківщину у складі Національної гвардії України.

Російська терористична наволоч несе відповідальність і за смерть італійського репортера, і за 15 тисяч смертей українських військових і цивільних на Донбасі. Саме про це у вашій книзі “Добробати”, яку принагідно роздали нашій громаді в Італії і дипломатам. Дякуємо колегам італійським правоохоронцям за коректну співпрацю і можливість надати важливі свідчення з боку захисту і висвітлити процес українським медіа”, – написав Шевченко.

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії. Перше судове засідання у справі відбулося 6 липня 2018 року.

Марківа підозрюють у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов’янська в травні 2014 року. Обвинувачення (батьки загиблого та журналістські організації Італії) наполягає саме на версії умисного вбивства Рокеллі.

“Позиції, пострілами з яких вбили італійського фоторепортера Андреа Рокелле, на момент вчинення злочину займали бойовики-сепаратисти, очолювані російським ватажком Гіркіним. А український підрозділ ЗСУ під Слов’янськом, в якому служив Віталій Марків, взагалі не мав важкої та далекобійної зброї”, – заявив сьогодні у суді виконувач обов’язки командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

Нагадаємо, раніше український політв’язень Сущенко написав листа із російської колонії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>