14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ющенко розповів, як Тимошенко перешкоджала отриманню незалежної Української церкви

Третій президент України Віктор Ющенко розповів в інтерв’ю “Прямому” про те, як колись вже намагався досягти створення помісної православної церкви України та про те, що на той момент завадило дійти до цієї мети.

– Коли Ви спілкувалися із патріархом Єрусалимським, то один з ключових політиків, який зараз досі грає одну з головних ролей, завадив зробити деякі кроки для того, щоб тих перемовин не відбулося.

В моєму житті, якщо ми говоримо про церковну стезю, це була одна із принизливих розмов. Тому що Патріарх мені декілька разів хотів нагадати, що, “пане президенте, це у вас питання політичне – створення української помісної церкви”.

Тобто тодійшня прем’єрка Юлія Тимошенко, до того, як ви приїхали до Єрусалимського партріарха, вона вже мала з ним розмову..

Так.

– І казала, щоб він не квапився?

– Так. Цю установку піднесли як політичну. Я апелював до того, що “Ваше святосте, подивіться отам на вулиці 12 млн, оті 12 млн благають, вимагають відповідно до православних канонів мати свою національну церкву. Чому я як пересічний громадянин, як вірний своїй церкві, не можу мати це благо?

– Як ви вважаєте, чому тоді так сталося?

А це не тільки тоді, Ви знаєте. Я таку історію бачив у Брюсселі, коли чотири роки назад наша опозиція їздила з 2010 по 2013 рік, щоб ЄС не приймав рішення по асоціації, рішення по лібералізації візового режиму. От ми прийдемо, тоді при нас ми все це зробимо. Оце була аналогічна проблема, коли ми ставимо на аналіз церковне питання. Я зустрів, на жаль, замість того, щоб дружньо взятися всім за це, говорити, який це важливий це фактор для держави, для нації. Були люди, які експлотували це як політичний фактор. На жаль. Але, можливо, від того ми й кріпші.

Раніше з’являлася інформація про те, що з Києво-Печерської Лаври вкрали мощі.

15 КОМЕНТАРІ

  1. Ющенко ты гадкий покидёк, ты так же рассказывал эти басни перед выборами зэка и Юли в пользу зэка. Это из-за тебя тварь теперь вот такой результат! Уйди в небытиё ГАДИНА со своими советами!

  2. І не соромно?Хочете антирекламу——візьміть інтерв’ю у Ющенка.Яка низість про це і всі коментарі і ні одного позитивного.Цікаво йому хтось доносить цю інформацію?Чи гроші очі застять?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>