10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Євросоюз вніс поправки до візового кодексу та підвищив консульський збір до 80 євро

Євросоюз ухвалив поправки до візового кодексу. Згідно з ними заяви на отримання візи тепер можна буде подавати у термін від шести місяців (наразі — від трьох) до 15 днів перед поїздкою. Заявки на оформлення віз прийматимуть також в електронному вигляді. Консульський збір зросте від 60 до 80 євро.

Відповідне рішення підтвердили посли ЄС від імені Ради Євросоюзу. Вони заявили про досягнення згоди щодо внесення змін до візового кодексу між Європейським парламентом та представництвом Румунії у Раді ЄС, — повідомляє Громадське.

«ЄС оновлює свої візові правила, аби покращити умови для легальних мандрівників і розширити інтструментарій для розв’язання проблем, пов’язаних з явищем нелегальної міграції» — йдеться у рішенні на сайті Ради ЄС.

В оновленому візовому кодексі також передбачена можливість кожні три роки переглядати суму візового збору.

Окремий пункт кодексу — співпраця з третіми країнами у питанні реадміссії (повернення) нелегальних мігрантів. У разі відмови країн співпрацювати з ЄС, він залишає за собою право вдатися до конкретних обмежувальних заходів, що пов’язані з обробкою візи та візовим збором.

Попередній візовий кодекс, який передбачував механізм обробки заявок на видачі короткотермінових віз до ЄС, ухвалили у 2010 році. У березні 2018 року Євросоюз почав розглядати пропозиції щодо реформування кодексу.

Нагадаємо, в ЄС знизять комісію за міжнародні грошові перекази.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>