11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

В ЄС знизять комісію за міжнародні грошові перекази

Європарламент ухвалив нові правила міжнародних переказів валют, зобов’язавши європейські банки встановлювати однаковий розмір комісії для переказів у євро та в інших валютах.

Відповідні правила діятимуть як на території єврозони, так і на територіях інших країн-членів ЄС, – передає Громадське.

Відповідне рішення підтримали 532 євродепутата.

Зазначається, що нові правила мають захистити споживачів від довільних зборів банків за конвертацію валют, адже відтепер комісія у євро та у будь-якій іншій валюті буде однаковою. При цьому здійснюючи міжнародний переказ європейський споживач отримає повідомлення, у якому буде міститися інформація про комісію у євро та у валюті його рахунку. Такі послуги зі сповіщення мають бути безкоштовними.

Крім цього, банки зобов’яжуть розкривати розміри комісії та суму конвертованого у іншу валюту переказу ще до того, як такий переказ буде зроблено.

«150 мільйонів людей та 6 мільйонів компаній, які живуть поза єврозоною платять набагато вищу комісію за перекази євро, ніж їхні колеги у єврозоні. Такого більше не буде, і всі європейці будуть платити значно меншу комісію, що дозволить їм зберегти понад 1 мільярд євро щороку», – йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Нагадаємо, НБУ за рік утилізував понад 47 мільярдів гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>