11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ярош Дмитро Анатолійович

Ярош Дмитро Анатолійович – український громадсько-політичний діяч, лідер організації «Правий сектор» (2014—2015).

Народився 30 вересня 1971 року в місті Дніпродзержинськ, – повідомляє Вікіпедія.

Dmytro Yarosh, the leader of the Right Sector union of radical parties and organizations of Ukrainian patriots

Фото: informator.

Біографія

Батько працював на Дніпровському металургійному комбінаті, а мама на вагонобудівному заводі.

У 1988 році закінчив СШ № 24 м. Дніпродзержинськ. Після школи одразу пішов працювати на завод. З жовтня 1989 р. по листопад 1991 р. проходив службу в ракетних військах Радянської армії в Білорусії, а потім під Іркутськом.

З листопада 1988 року включився у національно-визвольну боротьбу. Член Народного руху України з лютого 1989 та Української Гельсинської спілки з червня 1989.

У червні 1994 р. став членом-засновником всеукраїнської організації «Тризуб» ім. С. Бандери.

Керував Кам’янською чотою, Січеславським обласним загоном, Дніпровським куренем, Наддніпрянським кошем.

З 1996 по 1999 роки — голова центрального проводу Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери.

З серпня 1999 по 2002 рік член центрального проводу, відповідальний за діяльність організаційних структур на Наддніпрянщині, та куратор зовнішньо-політичного відтинку діяльності організації.

У 2001 р. завершив навчання на філологічному факультеті Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка.

З 2002 р. Головний інспектор Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери, член Центрального Проводу.

З січня 2005 р. виконував обов’язки Голови Центрального Проводу.

14 серпня 2007 р. на VI Надзвичайному Великому Зборі Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери затверджений Головою Центрального Проводу.

У 2007 р. ініціатор створення та керівник Міжнародного Антиімперського Фронту.

14 жовтня 2010 р. на розширеній нараді Центрального Проводу склав повноваження Голови Центрального Проводу ВО «Тризуб» ім. С. Бандери. З жовтня 2010 р. ініціатор створення та координатор єдиного Націоналістичного руху.

15 липня 2012 р. рішенням старшинської наради Організації проголошений Провідником «Тризубу».

11 листопада 2015 Дмитро Ярош заявив про складення з себе повноважень провідника національно-визвольного руху «Правий сектор».

28 грудня 2015 Дмитро Ярош заявив про вихід з організації Правий сектор та ініціював створення нового громадсько-політичного руху.

Національний рух Дмитро Яроша

18 січня 2015 року анонсовано створення “Національний рух Дмитро Яроша”. Про це повідомила журналістка Олена Білозерська.
“Назва “Національний рух Дмитра Яроша” поки робоче. З часом воно може змінитися. Але рішення включити в назву нового руху прізвище нашого лідера – принципове, від цього ми не відмовимося”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook.
За її словами, сам Ярош дуже довго був проти свого імені у назві – “по-перше, від скромності, по-друге, не хотів, щоб про нас говорили – ось саме те, що деякі з вас вже зараз активно строчать в коментарях. Але нам вдалося його переконати”.

Поранення в зоні АТО

21 січня 2014 року Ярош отримав осколкові поранення в зоні проведення АТО. Боєць «Правого сектора» з позивним «Анархіст», який був свідком поранення нардепа, лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша у зоні АТО, розповів, як це сталося. В інтерв’ю «Белсату» він повідомив, що лідер «Правого сектора» їхав у другій машині в колоні з трьох автомобілів: «Нас накрило з «Градів». В машину Яроша – пряме влучення з «Граду». Те, що він живий, – це диво, це Боже провидіння», – розповів боєць.

Від машини фактично нічого не залишилося, у Яроша в двох місцях була поранена рука, поранення було також в шию та голову. «Анархіст» взяв потерпілого до себе в автомобіль, салон якого опинився весь у крові: рани лідера «Правого сектора» сильно кровоточили.

Ярош отримав осколкове поранення руки і обличчя, була проведена операція.

Вибори Президента України 2014

8 березня на прес-конференції в Києві, Дмитро Ярош вперше заявив про намір балотуватися в президенти. Центральна виборча комісія України 1 квітня офіційно зареєструвала його кандидатом в президенти на позачергових виборах 2014 року, як самовисуванця.

Передвиборча програма Дмитра Яроша складалася з 10 пунктів, зокрема зупинення російської агресії та модернізація армії, наведення порядку в правоохоронних та судових органах, люстрація чиновників та подолання корупції, децентралізація влади та соціально-економічні реформи.

За результатами виборів Дмитро Ярош посів 11 місце з результатом 0,7% голосів виборців. Найбільшу підтримку отримав в межах закордонного виборчого округу (2,05%), у місті Києві (1,27%), Дніпропетровській (1,12%), Донецькій(0,79%), Запорізькій (0,76%) Львівській (0,76%) та Харківській (0,75%) областях. Примітним є факт, що в Донецькій області відсоток поданих голосів виборців більший, ніж у будь-якій із західних областей України.

Думки і оцінки

Дмитро Ярошмаловідомий політик, який став відомим лише під час запеклих боїв на Майдані. Ярош не стільки політик, скільки бойовик, і ми ще не знаємо ні його політичних поглядів, ні здібностей. У внутрішній політиціце сильний удар по партії «Свобода», оскільки «Правий сектор» Яроша може відібрати багато голосів у «Свободи» на Західній Україні. У зовнішній політиці пропагандистський матеріал для Росії. Там це буде сприйматися, як «бандити рвуться до влади», – Віктор Небоженко.

Родина

Одружений. Разом з дружиною Ольгою виховує двох дочок: Анастасію та Ірину, сина Дмитра.
Батько (нині покійний) працював на Дніпровському металургійному комбінаті в газовому цеху, був начальником зміни. Мама до пенсії працювала на вагонобудівному заводі  робітничою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>