21.8 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Японія передала військовим госпіталям України сучасне медобладнання

Уряд Японії за сприяння ООН передав на потреби військових госпіталів Збройних сил України сучасне медичне обладнання — апарат для штучної вентиляції легенів, наркозно-дихальний апарат та набори для надання екстреної медичної допомоги.

Про це йшлося під час церемонії вручення обладнання керівництву Головного військового клінічного госпіталю за участю міністра оборони України Степана Полторака та Надзвичайного і Повноважного посла Японії в України Такаші Кураі, повідомляє“Укрінформ”.

Степан Полторак подякував народу Японії за допомогу та наголосив: “З першого дня агресії РФ проти України Японія є надійним партнером, підтримує наші прагнення до територіальної цілісності та незалежності… Протягом останніх років ми регулярно отримуємо допомогу, яка значно підвищує наші можливості у наданні медичної допомоги як для військовослужбовців, які виконують важливі завдання в Операції обʼєднаних сил, так і для місцевого населення, яке звертається до наших медичних закладів”.

Міністр зазначив, що сучасне обладнання дає можливість лікарям своєчасно проводити діагностику і лікування воїнів, які на фронті захищають державу.

Начальник клініки невідкладної медичної допомоги Головного військового клінічного госпіталю Олександр Бугайрозповів, що передані два апарати є надсучасними та суттєво полегшать роботу військових медиків.

“Апарат для штучної вентиляції легенів має інтелектуальне оснащення, що допомагає проводити вентиляцію легень як короткострокову, так і довгострокову. Завдяки інтелектуальним налаштування він дає можливість в режимі онлайн корегувати ті потреби, які необхідні для пацієнта”, — повідомив начальник клініки.

За його словами, наркозно-дихальний апарат також має інтелектуальне оснащення, завдяки чому лікарі можуть вводити інгаляційну анестезію, не побоюючись завдати шкоду пацієнту. “Система не дає можливості передозувати інгаляційний анестетик. Він дуже простий у використанні, має сім параметрів штучної вентиляції легенів, що дозволяє проводити анестезію різних частин тіла”, — розповів Бугай.

Під час брифінгу також повідомили, що у 2018-2019 роках в рамках проекту “Посилення можливостей для зміцнення безпеки населення та реагування у надзвичайних ситуаціях у східних регіонах України” японською стороною було передано медичного обладнання на суму 123,3 тис. дол. США. Зокрема, для Головного військового клінічного госпіталю в м.Києві передано апарат для штучної вентиляції легенів на суму 25 тис. дол., наркозно-дихальний апарат за 46 тис. дол. та 32 набори для надання екстреної медичної допомоги на загальну суму 27,3 тис. дол. США. Крім того, для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону м.Львів був переданий апарат для штучної вентиляції легенів вартістю 25 тис. дол. США.

Загалом з початку російської агресії проти України японською стороною було передано медичного обладнання на майже 1,5 мільйона доларів США.

Раніше ми писали, що бійці “Азову” отримали почесні нагороди за досягнення на передовій.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>