13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як Зеленський посіяв смуту в рядах «єврооптимістів»

У таборі «єврооптимістів» точаться суперечки щодо можливої співпраці з Володимиром Зеленським: якщо Сергій Лещенко цілком допускає таку співпрацю, то для Мустафи Найєма союз із шоуменом рівнозначний перетину «червоної лінії».

Народний депутат Сергій Лещенко вважає Володимира Зеленського цілком рукопожатним політиком. Більше того, депутат переконаний, що він і його однодумці мають поставити собі за мету «перетягнути Зеленського на свій бік».

«Наша мета – перетягнути Зеленського на свій бік, аби він, якщо стане президентом, не влаштовував хресний похід проти НАБУ, а якщо стане головою великої фракції – щоб не підігравав сценаріям розправи з НАБУ», – розповів нардеп в інтерв’ю, яке 8 лютого вийшло на шпальтах видання «Главком».

При цьому політик відмовляється бути упередженим до Зеленського лише тому, що той співпрацює з Коломойським.

«Коломойський працює із Зеленським, але я особисто не хочу ставитися через це до нього упереджено. З моменту, коли його оберуть люди, він нікому не винен, крім своїх виборців. Я сподіваюсь, що його розум, хитрість та життєва мудрість не дозволять йому бути заручником якихось старих стосунків з Коломойським. Щоб коли олігарх почне на нього тиснути, він був в змозі сказати: я не можу, бо вже пообіцяв активістам не чіпати НАБУ. Кінець кінцем Путіна в Кремль привів Березовський, який вже через рік не знав, де знайти собі місце у Росії. Я не пропоную Зеленському позбавитися Коломойського, але він має служити не еліті, а людям», – заявив він у розмові з журналістами.

На відміну від Лещенка, його колега по міжфракційній групі «Єврооптимісти» Мустафа Найєм категорично виключає можливість політичного партнерства з Володимиром Зеленським. Зокрема, через співпрацю останнього з олігархом Ігорем Коломойським.

«Що стосується Зеленського, дуже симпатизую його виборцям. Ці люди хочуть, того ж, що і більшість – змін, нових облич. Але у мене пам’ять трохи довша і досвіду в політиці трохи більше, щоб сприймати Зеленського як абсолютно незалежний проект. Подивіться, що відбувається з рекламою. Його рекламна кампанія не менша, ніж у Порошенка», – сказав Найєм в інтерв’ю журналісту Володимиру Федоріну.

Цікаво, що депутат не вважає можливою співпрацю з Зеленським навіть, якщо більшість його соратників погодяться на неї.

Так, на питання, що буде, якщо більшість його однодумців стануть політичними союзниками шоумена, якщо він відмежується від групи «Приват», Найєм відповів: «Це їх право. Але це тоді вже не команда, а розрізнені особистості».

Нагадаємо, Володимир Зеленський не бачить нічого поганого в тому, аби громадяни України займалися бізнесом на території РФ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>