9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Як Шевченко рятував “регіоналів” та саботував інтеграцію України до ЄС

Згадуємо, чим займався кандадит у президенти України Ігор Шевченко на посаді міністра екології та природних ресурсів України.

У грудні 2014 року Ігор Анатолійович обіймає посаду Міністра екології та природних ресурсів України в Кабінеті Арсенія Яценюка. Це призначення тоді було пов’язано з великим скандалом.

По-перше, у кандидата не було відповідної освіти і досвіду роботи в екологічній сфері. По-друге, портфель міністра дістався масажисту за квотою партії “Батьківщина”, членом якої він ніколи не був. І найголовніше, за його призначення “Батьківщині” було заплачено 10 мільйонів доларів США, – повідомляє Politeka.

Про це було добре відомо і депутатам, і в Адміністрації голови держави. Пізніше про це відкрито заявив Олег Ляшко. Так ось, посаду колишньому главі Мерітократичної партії купив Олександр Романович Онищенко.

Протягом декількох років Олександр Онищенко займався газовим бізнесом, був народним депутатом від Партії регіонів, входив в “сім’ю” Віктора Януковича. У 2016 році проти Онищенка порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують в шахрайстві і розкраданні з бюджету України 100 млн. євро, хабарництві, державній зраді і ін.

5 липня 2016 року за поданням Генпрокурора Верховна Рада зняла з Онищенко депутатську недоторканність. Але фігурант встиг втекти в одну з Європейських країн, отримав там політичний притулок і оприлюднив в місцевих ЗМІ так звані “плівки Онищенко”.

Корупціонер і прогульник

Звільнення Ігоря Анатолійовича теж не обійшлося без скандалу. Розгляд подання прем’єр-міністра про звільнення свого підлеглого від займаної посади відбувся в парламенті 2 липня 2015 року. У цьому документі Арсеній Яценюк виклав факти, які депутати визнали переконливими.

У чому звинувачував Міністра екології прем’єр?

Як було відзначено в поданні, колишній легкоатлет неефективно використовував кошти від ЄС, виділені на охорону навколишнього середовища. Крім того, міністр без поважних причин часто був відсутній на робочому місці і навіть пропускав засідання Кабміну.

У січні 2015 року він в особистих справах знаходився в Арабських Еміратах. У червні 2015 року літав на приватному літаку в робочі дні в Дрезден, а повернувся на іншому приватному літаку вже з Ніцци. Під час його відсутності на одній із нафтобаз під Києвом сталася пожежа.

Шевченко тоді визнав, що літав на літаках нардепа Онищенка. Але потрапив на них випадково, оскільки квитків у продажу не було, і він попросив бізнесмена про послугу. За переліт міністр нібито не платив. Як з’ясувалося, під час особистої поїздки колишній фізкультурник ще й незаконно скористався дипломатичним паспортом.

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Ігор Шевченко попався на крадіжці в Давосі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>