8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Галасюк Віктор Валерійович

Віктор Валерійович Галасюк – український економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання), заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка з економічної політики.

143333515833150

Фото: balance.

Народився  28 серпня 1981 року у м. Дніпропетровськ, – повідомляє Вікіпедія. 

Біографічні відомості

У 1998 вступив до Національного гірничого університету України. У 2002 отримав диплом бакалавра з відзнакою за спеціальністю «Облік та аудит», у 2003 — диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Економіка підприємства».

У 2005 достроково захистив кандидатську дисертацію та здобув науковий ступінь кандидата економічних наук.

Одружений.

Кар’єра

До обрання до Парламенту пройшов шлях від помічника бухгалтера до керівника великого інвестиційного проекту — BIONIC Hill Innovation Park — та президента Асоціації «Інноваційний розвиток України» (UAID).

У 1998 почав працювати бухгалтером-стажером, а згодом бухгалтером-аналітиком в аудиторській фірмі «КАУПЕРВУД» (м. Дніпропетровськ), продовжуючи навчання в університеті.

З 2001 по 2014 — директор департаменту економічного консалтингу ТОВ «ІНКОН-ЦЕНТР» (м. Дніпропетровськ).

З 2007 — голова Комісії з оцінки інвестиційних проектів, а з 2011 — член Виконавчого комітету Українського товариства фінансових аналітиків (USFA).

У 2008–2009 — член Правління Дніпропетровського філіалу Європейської Бізнес Асоціації (ЕВА).

З 2011 — член громадської ради Міністерства фінансів України.

У 2012 очолив ТОВ «Біонік Хілл» — керуючу компанію інноваційного парку BIONIC Hill, де працював до вересня 2014 року.

З квітня 2014 — радник Міністра освіти і науки України та радник Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

З серпня 2014 — президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» (UAID), яка об’єднує у своїх лавах провідні міжнародні та національні компанії у сфері інформаційних та інших високих технологій, машинобудування, мікроелектроніки, енергоефективності, освіти й науки тощо. Місією Асоціації є створення умов для високотехнологічного бізнесу в Україні.

Також у серпні 2014 прийняв пропозицію стати членом Наглядової ради BIONIC University.

У серпні 2014 став радником з економічних питань лідера Радикальної партії Олега Ляшка, а згодом був обраний народним депутатом України за списком Радикальної Партії (VIII скликання).

У грудні 2014 року рішенням Верховної Ради України призначений Головою Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва.

У грудні 2014 року обраний членом Ради Асоціації платників податків України (АППУ).

Розпорядженням Голови Верховної Ради України Гройсманом В. Б. № 496 від 31.03.2015 призначений координатором робочої групи з опрацювання Розділу IV. «Стабілізація макроекономічної ситуації та реформування економіки» проекту Плану законодавчого забезпечення реформ. Даний розділ був згодом затверджений постановою Верховної Ради України та складає понад 60% всього Плану реформ.

Є прибічником активної ролі держави у розбудові економіки, провадження ціляспрямованої промислової та інноваційної політики. Учасник передач на загальнонаціональних телеканалах, учасник міжнародних форумів і дебатів.

Як голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва кілька десятків разів виступав з трибуни ВРУ. 

За підрахунками ОПОРИ, Віктор Валерійович увійшов до ТОП-5 найактивніших ораторів Верховної Ради України VIII скликання, здійснивши за півріччя роботи нового парламенту 90 виступів з трибуни.

Освітня та наукова діяльність

Викладав у провідних вищих навчальних закладах України, у тому числі в Університеті банківської справи Національного банку України. Виступав з економічними лекціями в Україні та за кордоном. Автор двох монографій та кількох десятків наукових і публіцистичних статей в провідних українських та іноземних виданнях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>