8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Відділ пропаганди ЗСУ займається агітацією за Порошенка

Відділ пропаганди Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України займається агітацією за чинного президента Петра Порошенка.

ІНФОРМАТОР отримав документ, у якому відділ пропаганди агітує за президента. Замість висвітлення діяльності президента в рамках Закону “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні”, відділ пропаганди ЗСУ агітує за Порошенка, порушуючи Закон України “Про вибори Президента України”.

Закон “Про вибори Президента України” визначає, що офіційні повідомлення в період перевиборчого процесу з фотоілюстраціями про дії кандидатів на пост Президента є агітацією.

3. До передвиборної агітації не відносяться офіційні повідомлення в період виборчого процесу (без коментарів, які можуть мати агітаційний характер, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій) про дії кандидатів на пост Президента України, пов’язані з виконанням ними посадових (службових) повноважень, передбачених Конституцією України або законами України.

Згідно з чинним Законом “Про вибори Президента України”, фінансування передвиборної агітації повинно проводитись виключно із виборчого фонду.

2. Кандидат на пост Президента України, зареєстрований Центральною виборчою комісією, для фінансування передвиборної агітації зобов’язаний утворити свій виборчий фонд, що формується в порядку, встановленому цим Законом.

3. Фінансування передвиборних агітаційних заходів чи матеріалів передвиборної агітації з джерел, не передбачених частиною другою цієї статті, незалежно від наявності погодження з партіями — суб’єктами виборчого процесу чи кандидатами на пост Президента України, забороняється.

Вочевидь, фінансування діяльності відділу пропаганди Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України здійснюється за бюджетні кошти, що суперечить чинному законодавству.

Раніше повідомлялося, що помічник начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка, полковник Олег Бойко, віддав наказ командирам бойових підрозділів та військоматів розпочати інформаційну кампанію проти активістів “Національного корпусу”.

Також ІНФОРМАТОР писав, як президента Порошенка спіймали на прихованій агітації виборців.

14 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>