5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Вертольоти і спецпризначенці: з’явилося відео, як іранці захопили британський танкер

У мережі з’явилося відео захоплення іранськими військовими нафтового танкера «Стіна Імперо», який йшов під прапором Великої Британії в Ормузькій затоці.

Об этом пишет Инфорезист.

Також британська компанія Dryad Global, яка займається питаннями безпеки мореплавання, надала запис радіопереговорів іранців з командою фрегата «Монтроуз», який не встиг захистити танкер.

На аудіозаписі чути, як іранці вимагали від командування «Монтроуза» не заважати їм оглянути судно «Стіна Імперо» нібито в цілях безпеки. При цьому команді танкера іранці наказали змінити курс і пообіцяли, що їм «нічого не буде», якщо вони підкоряться..

«Монтроуз» вийшов на зв’язок зі «Стіною Імперо» і переконав екіпаж танкера, що іранська сторона не має права їх затримувати, оскільки вони здійснюють транзитний прохід по міжнародній протоці. Після цього команда «Монтроуза» зв’язалася з іранцями, але для них порушення міжнародного права не стало переконливим аргументом, і вони захопили «Стіну Імперо».

На відео показано, як до танкера на катерах вартових Ісламської революції наблизилися озброєні військові, а з вертольота канатами спустився спецназ. Таким же чином діяли британські морські піхотинці при затриманні іранського танкера “Грейс 1” біля берегів Гібралтару тиждень тому.

Тоді в Ірані пообіцяли, що не залишать безкарними дії гібралтарської влади. За попередніми даними, іранський танкер перевозив нафту на нафтопереробний завод Баніяс в Сирії, що порушує санкції США і Євросоюзу.

У МЗС Великої Британії закликали відпустити судно «Стіна Імперо», яке хоч і ходить під британським прапором, але належить шведській транспортній компанії Stena Bulk. У Тегерані заявляють, що танкер був захоплений у зв’язку з порушенням ним міжнародного морського права.

Раніше ми писали, що у Португалії спалахнули сильні пожежі, постраждали 20 людей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>