3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Верховна Рада заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на українських виборах

Парламент прийняв за основу і в цілому законопроект №9524 “Про внесення змін до деяких законів України з нагляду за виборчим процесом в Україні”, який передбачає заборону громадянам Росії бути спостерігачами на виборах-2019.

Про це повідомляє “Прямий”.

Так, голова парламенту Андрій Парубій сказав перед голосуваням:

“Російська агресія – це не тільки танки й бойовики. Це також інформаційна війна і втручання у виборчий процес. Без сумніву, це буде ключовою загрозою цього року під час президентських і парламентських виборів. Маємо сказати “ні” російській агресії і підтримати цей законопроект”.

За прийняття документу проголосували 232 парламентаря.

Проектом пропонується закони “Про вибори президента”, “Про вибори народних депутатів України”, “Про місцеві вибори” доповнити відповідними нормами. Передбачити, що офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною радою державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Також, передбачається встановити, що офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) РФ; особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені Росією.

Раніше повідомлялося, що за звернення до НАТО щодо членства України одноголосно проголосувала лише Радикальна партія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>