15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

За звернення до НАТО щодо членства України одноголосно проголосувала лише Радикальна партія

Радикальна партія Олега Ляшка – єдина парламентська фракція, яка у повному складі підтримала проект постанови про звернення ВРУ до НАТО і парламентів держав-членів НАТО щодо наближення членства України в Альянсі.

Про це свідчать результати голосування за законопроект №10007, – передає ІНФОРМАТОР.

Загалом за документ проголосувало 275 народних депутатів.

Фракція Радикальної партії у повному складі підтримала звернення ВРУ. Єдиний, хто через стан здоров’я не зміг проголосувати за постанову – Юрій Шухевич.

Інші фракції не так одноголосно голосували за  нормативно-правовий акт.

У БПП лише 108 зі 135 парламентарів натиснули «за» звернення до НАТО. Зокрема, не голосував Сергій Лещенко, а Мустафа Найєм і Світлана Заліщук утрималися.

У «Народному фронті» не підтримали проект постанови дев’ятеро нардепів, у «Самопомочі» – п’ятеро, а в «Батьківщині» – четверо.

«Опозиційний блок» повним складом не голосував за звернення Ради. У депутатських групах «Відродження» і «Воля народу» лише окремі депутати натиснули «за».

Повна назва проекту постанови – «Про Звернення Верховної Ради України до лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу “Стосовно надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО”».

У постанові Верховна Рада:

– констатує, що з часу Революції Гідності особливе партнерство між Україною і НАТО зазнало глибоких якісних змін та потребує нових форм інституційного діалогу;

– звертається до Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО із проханням підтримати висловлений Україною намір набути членства в НАТО;

– закликає лідерів держав-членів НАТО схвалити (на ювілейному саміті Альянсу в Лондоні у грудні 2019 року) прогресивне бачення розвитку відносин з Україною, що вестиме до її членства в Організації, і формально розпочати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки, що становитиме План дій щодо членства України в НАТО.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>