9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Венесуела вперше отримала гуманітарну допомогу від Червоного Хреста

До Венесуели – вперше з початку кризи у країні – доставлена гуманітарна допомога від Червоного Хреста.

Про це повідомляє DW.

“В аеропорту Каракаса приземлився літак, на борту якого знаходяться терміново необхідні медикаменти і медичні матеріали”, – повідомив представник венесуельської влади.

Близько тижня тому голова Венесуели Ніколас Мадуро після численних відмов повідомив про готовність прийняти гуманітарну допомогу Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За даними ООН, майже чверть з 30 мільйонів венесуельців потребують термінової допомоги. Близько 3,7 мільйона жителів країни виснажені внаслідок недостатнього харчування, не менше 22 відсотків дітей до 5 років страждають від хронічного недоїдання.

З початку року Венесуела пребуває у глибокій політичній і соціальній кризі. Після того як 22 січня Мадуро знову прийняв присягу президента, у країні почалися активні політичні протести.

Днем пізніше голова парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов’язків президента. Легітимність лідерства Гуйадо визнали більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки і Організація американських держав.

Раніше повідомлялося, що США запровадили нові санкції проти режиму Мадуро у Венесуелі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>