8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Вбивство Гандзюк: Суд переніс розгляд справи щодо відсторонення Мангера від посади

Суд відмовив захисникам голови облради Херсонщини Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні вбивства Катерини Гандзюк, у відводі прокурора Дмитра Бояна, а також відклав розгляд справи про продовження терміну відсторонення від посади глави ОДА.

Так, наступне засідання призначено на понеділок, 8 квітня, на 15:30, – повідомляє Insider.

Своєю чергою, прокурор Боян зазначив, що Мангер з понеділка фактично може приступати до обов’язків.

На початку слухання адвокат підозрюваного Андрій Левковець просив дати йому час ознайомитися із матеріалами справи, подавши клопотання про відкладення розгляду, однак суд відмовив. Після цього він одразу заявив відвід прокурору, який суд також не задовольнив.

Водночас, під час засідання адвокат Андрій Мурашкін продемонстрував довідку з лікарні, де наразі перебуває Мангер, і просив відкласти засідання.

Перед початком засідання він стверджував, що у підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк стався гіпертонічний криз.

Так, за словами захисників, одразу після того, як Мангеру вдягли електронний браслет, «у нього прихопило серце».

Втім, прокурор зазначив, що довідка не є оригіналом і встановити її дійсність неможливо. Адвокати, за його словами, надали копію без мокрої печатки.

Другий адвокат запевняв суд, що хворобу Мангера спричинили активісти, які, на його думку, незаконно звинувачують підзахисного.

Крім того, третій адвокат Олександр Шадрін заявив, що випромінювання електронного браслета могло вплинути на здоров’я Мангера.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

15 лютого суд вирішив взяти голову Херсонської облради Владислава Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави у розмірі 2 мільйони 497 тисяч 300 гривень. За Мангера внесли майже 2,5 мільйона застави і він вийшов із СІЗО.

18 лютого підозрюваний в організації вбивства радниці міськголови Херсону Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вийшов на роботу. Згодом суд відсторонив Мангера від посади на місяць.

3 квітня Шевченківський суд у Києві зобов’язав Мангера вдягнути електронний браслет та здати електронні паспорти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>