15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Іщенко Валерій Олександрович

Валерій Олександрович Іщенко – український політик, народний депутат України 7 та 8 скликання, член Комітету з питань податкової та митної політики.

be23b63fa49d48aedc0c2398f1616dfd

Фото: grominfo.

Народився 11 листопада 1973 у місті Києві, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 1989 році завершив навчання у Київській середній загальноосвітній школі № 30 та здобув базову середню освіту.

1989–1993 рр. — навчання у Київському технікумі електронних приладів за спеціальністю «Експлуатація обладнання для виробництва приладів електронної техніки», отримав професійно-технічну освіту та здобув кваліфікацію техніка-електромеханіка.

У 2002 році завершив навчання у Харківському національному університету радіоелектроніки, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Інформаційні системі в менеджменті» та здобув кваліфікацію інженера-економіста.

У 2005 році закінчив Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, отримав вищу освіту за спеціальністю «Державне управління», здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У 2011 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури, отримав вищу освіту за спеціальністю «Автоматизоване управління технологічними процесами» та здобув кваліфікацію інженера з автоматизації.

У 2013 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури, отримав вищу освіту за спеціальністю «Міське будівництво та господарство» та здобув кваліфікацію інженера-будівельника.

Трудова діяльність

У 1993 р. почав трудову діяльність на приватному підприємстві «Вітос». Займав посаду заступника директора, був звільнений за власним бажанням.

З 1994 по 2003 рр. працював на посаді директора приватного підприємства «АТВ», звільнений за власним бажанням.

З 2003 по 2009 рр. працював на посаді фінансового директора приватного підприємства «Південний» (торгового центру в Дарницькому районі Києва), звільнено з роботи за власним бажанням.

У 2009 році працював заступником директора з економіки у Державному підприємстві “Українській державний науково-дослідний і проектний інститут цивільного сільського будівництва, звільнений за власним бажанням.

У 2009 році за результатами конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників підприємств сфери управління Мінрегіонбуду, призначений директором Державного підприємства «Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва «Київдіпротранс», звільнений з роботи за угодою сторін у 2010 році.

З 2010 по 2012 роки працював фінансовим директором на приватному підприємництві «Південний». Звільнений з роботи у зв’язку з переходом на виборну посаду — обрання народним депутатом України.

Політична діяльність

У 2008 році обраний депутатом Київської міської ради від Блоку Віталія Кличка. Заступник голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури. Склав повноваження депутата Київської міської ради за власним бажанням у зв’язку з обранням народним депутатом України.

На парламентських виборах 2012 року обраний народним депутатом України від партії УДАР під № 32. У Верховній Раді став членом Комітету з питань промислової та інвестиційної політики, з квітня 2013 заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

На позачергових парламентських виборах 2014 року обраний народним депутатом України від політичної партії Блок Петра Порошенка під № 37. У Верховній Раді став членом Комітету з питань податкової та митної політики.

Матеріальне становище 

У декларації Іщенко вказані значні 13 мільйонів річного доходу, 12,6 з яких – подарунки, призи і виграші. Ще 11 мільйонів вказані як внесок до статутного капіталу підприємства. У ЗМІ часто називають Іщенко власником ряду МАФів в Дарницькому районі столиці.

Хобі

Захоплюється футболом.

Родина

Політик одружений, дружина Марина (1978 р.н.).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>