13.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

В Україні відсутній первинний закон про самооборону, – Михальчишин

Попри те, що в Україні йдуть дискусії щодо закону про вогнепальну зброю, в нас відсутнє законодавство про самооборону. Він є первинним, адже це наше право себе законно захищати.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK розповів експерт із питань державної безпеки Юрій Михальчишин.

Пан Михальчишин розповів, що в той час, коли в Україні точаться баталії щодо закону про вогнепальну зброю, про самооборону немає ніякого законодавства.

«У нас відсутнє законодавство про самооборону, а вже потім вторинний закон про вогнепальну зброю. Закон про самооборону є первинним – це ваше право і дієздатність себе захищати у законний спосіб, який має бути чітко прописаний, регламентуючи всі можливі обставини», – зазначив експерт.

Також, за його словам, легалізацію вогнепальної зброї у воюючій країні можна починати зі створення такого явища як територіальна оборона. Коли резерв першої черги, ті, хто відслужили за мобілізацією в перших хвилях, набувають статус резервістів й отримують вогнепальну зброю на відповідальне домашнє зберігання.

«Вони раз на півроку проходять військові збори за місцем проживання для підтримки мобілізаційної готовності. Ця зброя в законослухняних людей, які вже захищали країну і готові знову це робити. Такі варіанти реалізовані в таких країнах, як Фінляндія, Литва, Естонія», – акцентував Михальчишин.

Окрім цього, пан Михальчишин наголосив, що варто розвіяти міф про якийсь взаємозв’язок між зростанням кількості злочинів і застосуванням зброї та веденням бойових дій. Зокрема він зауважив, що левова частка вбивств в країні здійснюється за допомогою такого інструменту, як кухонний ніж.

«Це відбувається під впливом споживання алкогольних напоїв і неприязних стосунків, які виникли раптово на ґрунті різних конфліктів. Ніхто ж не вимагає заборонити кухонні ножі, хоча це було б логічно за такою лінійною схемою», – пояснив гість програми.

Раніше лідер руху “Традиція і Порядок” Богдан Ходаковський заявив, що легалізація зброї знизить криміногенну ситуацію.

Також Юрій Михальчишин заявив, що йде до Ради, аби протистояти «тотальному хамству»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>