14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

В Угорщині 51 українця засудили за підробку документів для отримання угорського громадянства

У суді угорського міста Ніредьгаза оголосили вироки щодо 51 українця, яких обвинувачують у підробці документів під час отриманні угорського громадянства.

Як повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на прес-секретаря суду Далма Решана, відповідне судове рішення було ухвалено 11 квітня.

Так, 12 обвинувачених засуджено від 2 до 10 років умовного ув’язнення. Ще 39 українців отримали штрафи розміром 50 тис. форинтів (близько 5 тис. гривень).

Крім того, двоє обвинувачених, які мають подвійне громадянство Угорщини та України, отримали найдовші терміни ув’язнення. Вони визнали, що за грошову винагороду допомагали українцям здобути громадянство Угорщини шляхом шахрайства та фальсифікації.

«Обвинувачені шукали громадян України, які не володіють угорською мовою, а пізніше й тих, які добре володіють. Далі виготовлялися українські паспорти, де одні фотографії замінялися на інші. Таким чином вдавалося подавати фальшиві документи іншими особами і проходити тест на знання угорської мови у районних відділеннях», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що шахрайська схема діяла з 2014 року.

Раніше повідомлялося, що Україна почала експорт газу в напрямку Угорщини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>