12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

В Туреччині затримали співробітника німецького посольства за підозрою у шпигунстві, — ЗМІ

Турецька поліція затримала співробітника німецького посольства, якого звинувачують у шпигунстві.

Співробітника посольства, який був адвокатом, затримали ще у вересні, але відомо про це стало тільки 20 листопада, – передає “Громадське”.

У німецькому МЗС наголосили, що працюють, аби дізнатися більше про звинувачення на адресу цього правника, а також намагаються домогтися його звільнення.

Водночас за даними видань Spiegel та Süddeutsche Zeitung, а також телерадіокомпанії NDR і WDR, турецька влада звинувачує затриманого працівника німецького посольства в шпигунській діяльності.

Цей турецький юрист нібито мав завдання збирати інформацію, потрібну для надання політичного притулку деяким громадянам Туреччини, заяви яких зараз розглядаються в Німеччині.

До кола його завдань нібито входило з’ясувати, чи ведуться проти цих осіб розслідування на батьківщині, та чи загрожує їм арешт у разі повернення до Туреччини.

За даними видання Spiegel, в Берліні побоюються, що турецькі правоохоронці могли конфіскувати у адвоката дані та документи стосовно 50 турецьких громадян, які подали заявки на отримання політичного притулку в Німеччині.

На момент затримання адвокат нібито мав при собі десятки справ щодо надання політичного притулку для турецьких громадян, переважно курдських активістів або прибічників руху проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена, яких переслідують у Туреччині.

Нагадаємо, раніше у Берліні затримали підозрюваного у підготовці теракту через Telegram.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>