13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В РНБО сказали, коли з держзамовлення на оборонку можуть зняти гриф “таємно”

Гриф “таємно” з держоборонзамовлення (ДОЗ) України може бути знято у 2020 році.

Про це заявив заступник секретаря РНБО, голова Міжвідомчої комісії з питань ВТС і експортного контролю при Радбезі Сергій Кривонос, пише Інтерфакс-Україна.

За словами Кривоноса, зняття грифу “таємно”з нинішнього держоборонзамовлення, на 2017-2019 роки, “не має сенсу”.

“А на наступний – реально. Думаю, що з наступного року таємність (із ДОЗ) буде знята”, – сказав він.

Кривонос додав, що це питання “неодноразово обговорювалося в органах влади” та уточнив, що ці плани вже обговорювалися на рівні Кабінету міністрів, а також із західними партнерами України із ВТС, і зокрема зі США.

Україна перейшла на трирічну систему формування та виконання ДОЗ з 2017 року.

У травні 2018 р. держконцерн “Укроборонпром” ініціював створення робочої групи з розробки нової редакції закону України “Про державне оборонне замовлення” з урахуванням вимог нового часу, а також забезпечення балансу інтересів військового держзамовника і оборонних виробників державної та приватної форми власності. До участі в роботі групи були запрошені представники РНБО, Міноборони, Нацгвардії,СБУ, низки силових структур і правоохоронних органів, а також громадських організацій, зокрема міжнародних.

За оцінками учасників оборонного ринку України, чинна система ухвалення рішень про внесення в ДОЗ тієї або іншої номенклатури ОВТ, включаючи закупівлі щодо імпорту, обтяжена бізнес – інтересами і корупційними ризиками.

За даними ІФ, в оборонному секторі готується вдосконалення чинної системи ДОЗ, включно з системою імпорту озброєнь і військової техніки (ОВТ), що має на меті унеможливити ризики закупівель за ДОЗ застарілої номенклатури ОВТ, що не відповідає вимогам сучасного ведення бою.

Раніше ми писали, що “Укроборонпром” зупинив випуск БТРів.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>