11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

“Укроборонпром” зупинив випуск БТРів

“Житомирський бронетанковий завод”, що входить до державного концерну “Укроборонпром”, призупинив роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4, адже через застаріле законодавство Міністерство оборони України не приймає їх в експлуатацію.

За інформацією прес-служби “Укроборонпрому”, це вимушене рішення керівництво підприємства  ухвалило через відмову військової прийомки Міноборони допустити до експлуатації у військах БТР-4, корпуси яких виготовлені з бронесталі виробництва країн ЄС та НАТО.

“Ситуація пов’язана із проблемою у сфері стандартизації в ОПК. Її розв’язання вимагає скоординованих дій Верховної Ради України та низки державних органів”, – йдеться у заяві концерну.

Зокрема, внаслідок позиції військової прийомки Міноборони та через досі чинні архаїчні норми стандартизації призупинено спеціально створену виробничу лінію на житомирському заводі.

Там пояснили, що така ситуація має абсурдний вигляд, адже бронесталь, з якої виробляються бойові машини у США, Німеччині, Франції, Великій Британії, Нідерландах, Бельгії, Польщі та інших країнах світу визнано непридатними для української бронетехніки.

“Укроборонпром” попередив, що недопущення у виробництво європейських бронесталей спричинить критичні проблеми і на інших заводах бронетанкового кластеру концерну, а також – у приватних компаніях.

У держконцерні повідомили, що лінії з виробництва бронетранспортерів були створені й на інших його заводах і планувалось серійне виготовлення БТР-4 та БТР-3, які мали замінити наявні зараз у ЗСУ бронетранспортери радянського виробництва.

“Серійне виробництво нових бойових машин залежить від поставок броньованої сталі й розраховане на її імпорт з країн ЄС. Адже єдине в Україні підприємство із зварювання корпусів з української бронесталі – приватне ТОВ “Лозовський ковальсько-механічний завод” – не спроможне задовольнити потреби українського війська”, – розповіли у концерні.

В “Укроборонпромі” наголосили на необхідності якнайшвидшого вирішення проблеми стандартизації, зокрема щодо допуску у внутрішнє виробництво імпортних бронесталей.

Раніше ми писали, що українське підприємство виготовило високоточну зброю для ЗС Ефіопії.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>