6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Раді запровадять факультатив з економіки

Депутат Верховної Ради партії Олега Ляшка Віктор Галасюк готовий організувати в Раді “факультатив” з економіки.

Про це він заявив у своїй сторінці Facebook.

“Перший Віце-спікер ВР Ірина Геращенко закидає мені “Ви протягнули лобістський антиєвропейський закон!”. Це про антикризову промислову ініціативу РПЛ (ЗПУ 9474) – продовження/підвищення вивізного мита на металобрухт. Про наш закон, який зберігає 20 тис. робочих місць в промисловості і $1,5 млрд експортної виручки в торговельному балансі країни. Про закон, який приносить до бюджету більше 1 млрд грн щороку. Про закон, від якого курс гривні і інфляція залежать майже як від реалізації/не реалізації проекту Північний Потік-2.”, – написав він.

“Сумно, сумно аж за край… коли люди, які обіймають такі високі посади, зовсім не тямлять в економіці і ставлять свої агресивні суб’єктивні упередження вище за науковий підхід чи хоча б здоровий глузд. Ну кому не зрозуміло, що виробляти і експортувати готову продукцію в 3-5-10 разів вигіднішне ніж постачати сировину промислово розвинутим сусідам?!?”, – додав Галасюк.

“Хто не може осягнути, що роль держави – створювати умови для розвитку промисловості (через мита, податкові стимули, вартість кредитів….)?!? Хто вірить в Євроінтеграцію без модернізації української економіки і зближення рівня доходів в Україні та ЄС?!? Хто не розуміє, що кожен долар несировинного експорту цінніший за сировинний долар, бо перший створює в країні робочі місця і підвищує реальну незалежність, а другий – заганяє країну в перманентну бідність і борги?!? Хто вважає, що Україна не повинна відстоювати свої економічні інтереси на міжнародній арені і має бути слухняним віслюком, якого ведуть за чужою морквою?!?, – риторично запитав він.

“Готовий організувати в Раді “факультатив” з економіки. Для перших”, – запропонував Галасюк.

Нагадаємо, раніше Галасюк заявив, що Україна може створити 2 мільйони робочих місць.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>