12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Одесі вірян РПЦ в Україні лякають фейком, що всі церкви віддадуть Константинополю

В одеських храмах РПЦ в Україні (раніше – УПЦ Московського Патріархату) збирають підписи з вимогою не передавати Свято-Пантелеймонівський монастир Вселенському Патріарху Варфоломію, хоча жодної достовірної інформації про наміри віддати монастир Константинополю немає.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на “Depo.Одеса”.

Списки збирають у церковних крамничках, а вірянам кажуть, що буцімто за договором між українським президентом Петром Порошенко та Вселенським Патріархом Варфоломієм, Константинополю можуть відійти одеські церкви.

Ще 26 грудня на проросійському сайті “Вести” вийшла новина “Варфоломію передадуть Межигір’я Януковича та десятки храмів по всій країні”, яку масово передрукували російські ЗМІ, розганяючи “зраду”.

Суть “статті” – президент України Петро Порошенко нібито має намір передати в підпорядкування Константинополю більше десяти православних храмів за те, що Вселенський Патріарх Варфоломій надає Томос про автокефалію.

В опублікованному списку був лише Одеський Свято-Пантелеймонівський чоловічий монастир, однак парафіянам кажуть, що апетити ростуть – можуть забрати й інші храми.

В Одеській єпархії УПЦ МП цю ситуацію не коментують, але священики стурбовані. “Ми не знаємо, про що конкретно домовились Порошенко та Варфоломій, тому не виключаємо можливості, що наші храми відберуть”, – розповів журналістам один з одеських кліриків, який попросив не називати його ім’я.

Нагадаємо, почесний патріарх Філарет розповів про роль церкви у радянський час.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>