12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

В Одесі проведуть випробування нових катерів “Кентавр”, які передадуть ВМС

В Одесі протестують два нових десантно-штурмових катери типу “Кентавр”, які вже пройшли заводські випробування та повинні приєднатися до сил постійної готовності Військово-морських сил України.

Про це повідомляє Національний промисловий портал.

Нові катери “Кентавр” повинні значно підвищити боєздатність українського флоту. Катери вже кілька разів виходили в акваторію Чорного моря біля берегів Одеської області. Моряки вже поділилися першими враженнями про новий катер. За їх словами нові десантні катери маневрені, швидкі та стійкі до морських штормів.

У катера броньований корпус, на ходу він повністю автономний і малопомітний у морі через невеликі розміри. Окрім швидкості та маневреності “Кентавр” добротно оснащений озброєнням, щоб знищити окремі маломірні ворожі цілі.

Катери побудовані за стандартами НАТО. У процесі виробництва, в конструкцію судна були внесені деякі зміни, що дозволили збільшити кількість десанту до 32 військовослужбовців.

“Система управління “Кентавра” працює в автоматичному режимі. На борту якісно працює як радіолокаційна станція, так і сучасне навігаційне обладнання. На екранах планшетів чітко відображена вся інформація про поточну надводну обстановку. До того ж, катери є малопомітними для засобів стеження противника, – зазначив представник суднобудівного підприємства “Завод “Кузня на Рибальському”, – йдеться у повідомленні.

Катер також оснащені спеціальною системою, яка попереджає про бойове опромінення та автоматично встановлює димову і теплову завісу.

Нагадаємо, у Вільнюсі представники командування ВМС України на запрошення НАТО взяли участь в конференції багатонаціональних навчань НАТО “Dynamic Mercy-2019”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>