10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

ВМС України візьмуть участь в міжнародному навчанні “Dynamic Mercy-2019”

У Вільнюсі представники командування ВМС України на запрошення НАТО взяли участь в конференції багатонаціональних навчань НАТО “Dynamic Mercy-2019”.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

У конференції брали участь представники семи держав НАТО: Данії, Німеччини, Франції, Естонії, Польщі, Литви, Латвії, а також Швеції. Крім зазначених країн, були запрошені спостерігачі від трьох країн-партнерів НАТО: Азербайджану, Грузії та України.

Під час зустрічі учасники обговорили питання участі в активній фазі навчань “Dynamic Mercy-2019” представників ВМС ЗСУ.

Україна направить по одному представнику на MРКЦ “Ріга” та на судно ВМС Данії.

“Навчання “Dynamic Mercy-2019″ є одним з життєво важливих кроків НАТО, оскільки сприяє тісній та ефективній координації та співпраці між Північноатлантичним Альянсом з цивільними і військовими рятувальними координаційними центрами, пошуково-рятувальними службами з різних країн”, – розповів начальник пошуково-рятувальної служби управління оперативного (бойового) забезпечення штабу командування ВМС ЗС України Олексій Нестеров.

“Dynamic Mercy” – щорічні багатонаціональні навчання з пошуку та рятування,які організовуються та координуються штабом командування Військово-морських сил НАТО.

У цьому році навчання заплановано провести у травні в акваторії Балтійського моря.

Також українські військові відвідали авіаційний пошуково-рятувальний пост ВПС Литовської Республіки у місті Каунас. Наші представники ознайомилися із загальною організацією пошуково-рятувального загону у Литві, задачами, можливостями, авіаційною технікою та організацією чергування.

Литовські колеги продемонстрували практичне відпрацювання елементів підготовки до вильоту та евакуації постраждалого з повітря вертольотом Мі-8Т.

Нагадаємо, новітня українська розробка – комплекси крилатих ракет для ураження морських та берегових цілей «Нептун» вже у грудні будуть розташовані в підрозділах берегової оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>