7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Одеській області показали нові десантно-штурмові катери, названі на честь загиблих морпіхів

У неділю, 7 липня, під час святкування Дня Військово-морських сил України, на морському вокзалі в Одесі показали нову вітчизняну розробку – два десантно-штурмових катери типу “Кентавр”. Нова українська морська техніка обладнана реактивною системою залпового вогню і бойовими модулями.

Про це повідомляє “Радіо свобода”.

У вересні катера “Кентавр” для Військово-морських сил спустили на воду на київському суднобудівному заводі “Кузня на Рибальському”. Через кілька місяців вони прибули в Одесу, де проходять державні випробування. ВМС планує передати катера в користування підрозділам морської піхоти, коли випробування завершаться.

Катери отримали імена “Малин” і “Станіслав” в честь населених пунктів, звідки були родом загиблі в зоні АТО морські піхотинці: старший прапорщик Олександр Яхновский, і молодший сержант Сергій Сонько. Олександр Яхновский загинув 18 липня 2016 року під час виконання бойових завдань у зоні АТО. На війні був більше року. У Олександра несподівано зупинилося серце, він так і не побачив онука, який народився в Керчі.

Нагадаємо, на Sea Breeze провели стрільби та відпрацювали протикатерний захист.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>