8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Sea Breeze провели стрільби та відпрацювали протикатерний захист

Команди військових кораблів, що беруть участь у багатонаціональному навчанні Sea Breeze-2019, відпрацювали низку операцій морського компоненту за стандартами НАТО.

Серед них – тактичні маневрування, завдання пошуково-рятувального навчання і навчання з протикатерної оборони,

Про це повідомляє пресслужба Міноборони із посиланням на заступника командувача Військово-морських сил ЗСУ контр-адмірала Олексія Неїжпапу.

“Основними завданнями для морського компоненту під час проведення українсько-американського навчання Sea Breeze-2019 є відпрацювання операцій за стандартами НАТО, що спрямовані на забезпечення миру й безпеки у кризовому регіоні. Основну увагу під час виконання завдань зосереджуємо на протичовновій та протикатерній оборони, протимінних діях, морській операції з перехоплення підозрілого судна, порятунку команди корабля, що зазнав лиха, а також здійснюємо взаємодію з кораблями й підрозділами інших країн-партнерів”, – зазначив Неїжпапа.

Після виходу на зовнішній рейд Одеси команди кораблів провели навчання з проводки за тралами. Далі відпрацювали тактичні маневрування, виконали завдання пошуково-рятувального навчання і навчання з протикатерної оборони, що супроводжувалося атакою малорозмірної цілі, яку успішно відбив фрегат «Гетьман Сагайдачний», зазначили військові моряки.

У Чорному морі кораблі країн-учасниць здійснили передачу вантажів на ходу, відпрацювали взаємодію з тактичною та морською авіацією, провели низку навчань протиповітряної оборони, перехоплення та догляду судна-порушника, виконали бойові вправи артилерійських стрільб по морській та повітряній цілях, а також провели навчання з боротьби за живучість та інші.

За словами контр-адмірала Неїжпапи, до участі в морському компоненті навчання Sea Breeze-2019 залучено 27 кораблів держав-учасниць та партнерів НАТО. В тому числі від ВМС ЗС України у навчаннях беруть участь фрегат «Гетьман Сагайдачний», середній десантний корабель «Юрій Олефіренко», морський транспорт «Горлівка», судно розмагнічування «Балта», морське водолазне судно «Нетішин», артилерійський катер «Скадовськ», малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» і «Ужгород», санітарний катер «Сокаль». Крім того, задіяні дев’ять кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України.

Країни-партнери в морському компоненті навчань представлені есмінцем «Карні» від ВМС США, есмінцем «Дункан» від Великої Британії, патрульним катером «Очамчире» від Грузії, фрегатом «Торонто» від Канади, фрегатом «Р. Фердінанд», а також корветами «Себастьян» і «Ластунул» від Румунії, фрегатом «Тургутрейс» від Туреччини та корветом «Бодри» від Болгарії.

Навчання Sea Breeze-2019 стартували в Одесі 1 липня. До участі залучено близько 30 кораблів, 24 літаки та понад три тисячі військових із різних країн світу.

ЧФ РФ вдався до провокацій і перекрив район площею 8 тисяч квадратних кілометрів у Чорному морі, де мала бути одна з локацій навчання Sea Breeze-2019. Також для спостереження за діями групи кораблів НАТО, що несуть чергування в Середземному морі, та інших бойових учасників навчання Sea Breeze-2019 , ЧФ РФ вислали власні розвідувальні кораблі.

Раніше ми писали про те, що у зоні бойових дій на Донбасі бойовики намагаються дискредитувати Збройні сили України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>