8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Бойовики намагаються дискредитувати військових ЗСУ на Донбасі

У зоні бойових дій на Донбасі бойовики намагаються дискредитувати Збройні сили України.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Операції об’єднаних сил у Facebook.

Зокрема, за даними штабу ООС, бойовики продовжують спроби звинуватити українських військових у обстрілах населених пунктів на окупованій території Донбасу.

У штабі наводять приклад ситуації на околиці Патріотичного. Там спостерігачі ОБСЄ 3 липня зафіксували дві вирви.

«Приблизно за 300 м далі, команда Місії бачила два розбитих вікна в сільськогосподарській споруді, ймовірніше від розльоту осколків. За їх оцінкою, вирви та пошкодження утворилися внаслідок розриву 122-мм артилерійського снаряда, випущеного із нібито західного, північно-західного напрямку.

«Відповідно до ТТХ 122 мм артилерійських систем, їх максимальна дальність застосування становить 15300 метрів, що свідчить про неможливість застосування артилерії зазначеного калібру з визначених місць зберігання», — повідомляють у ООС.

Крім того, того ж дня СММ ОБСЄ зафіксувала дві пробоїни внаслідок розривів 120-мм мінометних мін в тимчасово окупованому Азові, випущених нібито із західного напрямку.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями, знаходиться в районі відведення № 19, біля Маріуполя. Отже, дану ситуацію можна розцінювати, як чергову спробу російсько-окупаційних військ дискредитувати ЗС України. Всі ці обстріли, ймовірно, здійснені противником у якості провокацій», — повідомили у штабі.

Нагадаємо, затриманий українськими спецслужбами «зенітник ДНР» Володимир Цемах, який може бути причетним до катастрофи лайнера MH17, має стосунок до політичної партії Росії «Родина», засновником якої є генеральний директор «Роскосмосу» Дмитро Рогозін.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>