6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Індії вже третя жінка зайшла в індуїстський храм

Третя жінка зайшла на територію індуїстського храму Сабарімала в штаті Керала на півдні Індії, попри протести радикально налаштованих індуїстів.

Індійські правоохоронні органи підтвердили 4 січня, що на територію храму пропустили 46-річну громадянку Шрі-Ланки. Вона стала третьою жінкою, якій дозволили помолитися в святині, незважаючи на те, що охорона комплексу намагалася зупинити її біля входу, – передає Радіо Свобода.

У зв’язку зі скасуванням заборони на відвідування храму для жінок у «менструальному віці» (згідно з правилами храму, це від 10 до 50 років), по всій Індії відбуваються протести радикально налаштованих індуїстів. Найбільшого напруження мітинги досягають в штаті Керала, де розташована раніше заборонена для багатьох жінок святиня.

Повідомляється про затримання понад 1300 осіб тільки в цьому регіоні. Протестувальники підпалили кілька місцевих відділень індійської правлячої партії. Також відомо про пошкодження близько сотні автобусів громадського транспорту в ході мітингів.

У результаті сутичок загинула одна людина.

1 січня вперше за кілька століть двом жінкам вдалося увійти в храм – святиню Сабарімала і помолитися. Того ж дня в Індії жінки вишикувалися в живий ланцюг завдовжки 620 кілометрів. Так вони виступили на підтримку гендерної рівності. За оцінками влади, в акції взяли участь більше ніж п’ять мільйонів людей.

Довгий час жінкам у віці від 10 до 50 років забороняли вхід у храм. У вересні Верховний суд Індії офіційно зняв заборону, рішення набуло чинності 1 січня 2019 року. Раніше жінок, які намагалися увійти в храм, паломники-чоловіки закидували камінням і палицями.

Нагадаємо, в Індії розпочалися масові протести через двох жінок, які зайшли до храму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>