14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

В’ятрович розповів, що відрізняє українців від росіян

Для українців є неприйнятними ті тези, які є основою російської ментальності.

В ефірі передачі “Рандеву з Яніною Соколовою” на “5 каналі” публіцист, історик та очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович розповів, що відрізняє українців від росіян.

З його точки зору, саме теза, що “країною, щоб вона сильною, повинен керувати тиран”, і є основою російської ментальності. “Для українців це неприйнятно. В українській історії немає сильних тиранів. Українці не сприймають сильних тиранів. Українці знімають сильних тиранів. Українці викидають їх. Тобто кожного, хто хоче проявити свою надмірну владу над українцями, чекає фіаско – і це те, що суттєво відрізняє українців від росіян. Ця свободолюбність, яка є в українців, є основою їхнього менталітету”, – зауважив В’ятрович.

І додав: “Вона може бути позитивною, тому що ми готові боротися за права і свободи. Вона може бути негативною, тому що ця свободолюбність деколи наростає до рівня анархії, де свобода понад усе, і ми не готові навіть домовлятися між собою. Але це те, що свідчить: українці – не росіяни, і що в Україні російський сценарій просто не проходить”.

Раніше голова УІНП Володимир В’ятрович розповів про ахілесову п’яту Путіна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>