15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

В Австрії порушили справу проти Amazon

Федеральний орган з питань конкуренції Австрії (BWB) почав розслідування проти Amazon через його можливе зловживання своїм становищем на ринку і надання переваги власним продуктам над товарами австрійських рітейлерів.

Про це повідомляє AFP із посиланням на заяву відомства.

“Австрійський орган з питань конкуренції повідомив у четвер, що почав розслідування щодо гігантського американського рітейлера Amazon через те, що він, ймовірно, зловживав своєю домінуючою позицією і надавав перевагу власним продуктам над товарами австрійських рітейлерів на своєму ринку”, – йдеться у повідомленні.

У BWB заявили, що розслідування було розпочате після отримання скарг у грудні 2018 року щодо ймовірних “несправедливих торговельних дій” з боку Amazon.

Згідно з цими скаргами, американська компанія, зокрема, раптово і безпідставно видаляла акаунти австрійських рітейлерів.

В австрійському відомстві повідомили, що американський рітейлер також міг своїми діями “дискримінувати інших рітейлерів, надаючи перевагу власним продуктам на ринку Amazon”.

Регулятор підозрює, що Amazon змушував рітейлерів вказувати ціни на продукти, та додавав в акаунтах продавців помилкові дані, необхідні для доставки товарів.

У BWB наголосили, що результати самого розслідування можуть призвести до попереджень, санкцій або навіть штрафів проти американської компанії.

Раніше ми писали про те, що Конгрес США хоче збільшити допомогу Україні на 75 мільйонів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>