8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Австралії скарбника Ватикану засудили до 6 років ув’язнення за педофілію

У Мельбурні суд засудив колишнього префекта ватиканського Секретаріату з економіки, кардинала Джорджа Пелла до шести років в’язниці за сексуальне насильство над дітьми.

Суддя взяв до уваги тяжкість злочину і широкий розголос справи. Проте? з огляду на вік кардинала, суддя скоротив період ув’язнення без права умовно-дострокового звільнення. Відтак, 77-річний Пелл відбуватиме у в’язниці 3 роки і 8 місяців без права умовно-дострокового звільнення, – передає Громадське.

Його визнали винним у сексуальному насильстві над двома 13-річними хлопчиками-учасниками церковного хору в 1996 році. Ці злочини Пелл скоїв під час перебування на посаді архієпископа Мельбурна.

Нині Пелл – найбільш високопоставлений священик католицької церкви, якого визнали винним у сексуальному насильстві.

Раніше захист Пелла заявляв, що оскаржить рішення суду. Апеляційний суд може розглянути справу на початку червня.

На конклаві 2013 року Пелл був одним із найбільш вірогідних претендентів на папський престол, однак тоді папою Римським став кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який прийняв ім’я Франциск. У лютому 2014 понтифік призначив Пелла префектом Секретаріату у справах економіки і доручив йому здійснити масштабну реформу всієї фінансової системи Святого престолу. У червні 2017 року, коли стало відомо про виклик Пелла до суду за звинуваченнями у сексуальному насильстві, папа Франциск надав йому безстрокову відпустку для поїздки в Австралію. П’ятирічний мандат Пелла як скарбника Ватикану закінчився 24 лютого 2019 року.

Раніше у Ватикані відбувся саміт, присвячений боротьбі з педофілією в католицькій церкві.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>