14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Уряд зменшить кількість бюджетних місць для магістрів

Скорочення кількості бюджетних місць відбудеться майже для всіх спеціальностей для магістрів.

Міністерство економічного розвитку планує затвердити обсяги державного замовлення у вищих навчальних закладах України, зменшивши кількість бюджетних місць майже на всіх спеціальностях за рівнем «магістр» та перерозподіливши бюджетні місця за рівнем «бакалавр».

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, для студентів, що навчаються за рівнем підготовки «молодший спеціаліст» планують збільшити кількість державних місць за майже всіма спеціальностями, крім «Журналістики», «Математичної статистики», «ІТ» та «Сфери обслуговування», де бюджетних місць стане дещо менше.

Для рівня підготовки «бакалавр» планують збільшити кількість бюджетних місць за спеціальностями «Освіта/Педагогіка», «Математична статистика», «Механічна інженерія», «Електрична інженерія», «Автоматизація та приладобудування», «Виробництво та технології», «Аграрні науки та продовольство» та «Соціальна робота».

Водночас скорочуються обсяги підготовки за такими галузями знань як «Право» та «Публічне управління».

За рівнем підготовки «магістр» держава зменшить обсяги державного замовлення за майже всіма спеціальностями, крім «Воєнних наук», «Цивільної оборони» та «Публічне управління фінансами».

Водночас уряд повністю відмовиться виплачувати стипендії студентам заочної форми навчання за спеціальністю «Право».

Раніше повідомлялося, що студентам і працівникам Одеського медуніверситету не виплачують стипендії і зарплати через плани Супрун.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>