14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Уряд вирішив заборонити відключати електрику державним стратегічним підприємствам

Кабінет міністрів України заборонив відключати від електроенергії стратегічні державні підприємства у сферах зв’язку та телекомунікації.

Відповідну постанову опублікували в урядовій газеті 9 квітня, відтак вона набула чинності, – передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що постановою уряду заборонено відключати від послуг електропостачання стратегічні підприємства держави, які відіграють ключову роль у безпеці країни. Водночас, уряд обмежив дію постанови лише сферами телекомунікації та зв’язку.

Напередодні стало відомо, що від електроенергії відключили низку державних компаній через те, що вони не уклали договору про закупівлю електроенергії з новим постачальником. Серед таких компанії — «Вода Донбасу», яка постачає питну воду для низки міст та сіл на підконтрольній та непідконтрольній частинах Донбасу. Також від електроенергії відключили низку державних шахт.

Відключення від електроенергії відбувається у зв’язку з реформою енергоринку. Так, з 1 січня 2019 року послуги виробництва та постачання електроенергії було розділено, а компанії зобов’язали укласти договори з новими постачальниками. Нові договори мали укласти до 31 березня, до того часу електрику постачала компанія «Укрінтенерго».

Раніше ми повідомляли про те, що частина населення Донбасу залишилася без води через відключення електроенергії підприємству «Вода Донбасу».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>