9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Частина населення Донбасу може залишитися без води через відключення електроенергії підприємству «Вода Донбасу»

Підприємству, що забезпечує питною водою низку населених пунктів на підконтрольних та непідконтрольних уряду частинах Донбасу «Вода Донбасу» з 1 квітня зобов’язали відключити електроенергію.

Відповідне розпорядження отримав оператор розподільчих електромереж компанія «ДТЕК Донецькі електромережі», – передає«Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що відключення електроенергії відбудеться через те, що комунальне підприємство не змогло укласти договір з новим постачальником електроенергії. Договір з тимчасовим постачальником — «Укрінтеренерго» — завершився наприкінці березня 2019 року.

Компанія «Вода Донбасу» має велику заборгованість за послуги енергопостачання. Наразі борги компанії за електрику складають 2,4 мільярда гривень, а з початку року вони зросли на 181 мільйон гривень. Однією з причин такої значної заборгованості є те, що більшість споживачів підприємства проживають на непідконтрольній частині Донбасу.

«Вода Донбасу» оголосила тендер на закупівлю послуг з енергопостачання. Конкурс має відбутися 31 травня. Однак до того часу контракту на постачання електроенергії у підприємства немає.

Зазначимо, що відключення електроенергії відбувається у зв’язку з проведеною в Україні реформою енергоринку. Так, обленерго з 1 січня 2019 року розділили на постачальників та виробників енергії, а промислові компанії зобов’язали укласти контракти на купівлю електроенергії з новими виробниками. Низка водоканалів, зокрема «Вода Донбасу» нових постачальників знайти не змогла, через що їх перевели на «постачальника електроенергії останньої надії» терміном на 90 днів. Наприкінці березня цей термін сплив.

Раніше ми повідомляли, що автомобіль комунального підприємства “Компанія “Вода Донбасу” 8 лютого потрапив під обстріл в районі Ясинуватої, Донецької області.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>