10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Уряд схвалив положення про державну податкову та митну служби

Кабінет міністрів України затвердив положення про утворення Державної податкової служби та Державної митної служби. Ці рішення необхідні для оголошення конкурсів на посаду голів нових відомств.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Зазначається, що положення ухвалили з доопрацюваннями, адже у представників парламенту, які були присутні під час затвердження положень, виникла низка запитань щодо ключових функцій нових служб.

«Реформа ДФС — це наше завдання перед сумлінним бізнесом. Поділ створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів. При цьому наше завдання провести реформу ДФС непомітно та безболісно для бізнесу», — повідомив заступник міністра фінансів України Сергій Верланом.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи — митну та податкову служби. Раніше повідомлялося, що ДФС планують розділити на три окремі державні органи, які будуть, відповідно, адмініструвати податки, адмініструвати митні платежі та здійснювати розслідування фінансових злочинів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України не продовжив контракт з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>