9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Уряд саботує інвестиції в Україну, – депутат

Народний депутат та заступник лідера фракції РПЛ у ВРУ Віктор Галасюк звинуватив Кабінет міністрів Гройсмана у зриві контракту з компанією Skoda.

Про це Віктор Галасюк написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/2369332000009091?__xts__[0]=68.ARC_BWqTQFyShSrmBpgid7JfnmYkQUw-mpwtXCmZgtiHs6hjb-cdEsK9vZtrpSg5LAEYt_o49JLNrmcYv_D7wr_QizxkFKatM3UkBOcgTzLhagFiArCz9nqhNjqD6gVDq5Ol8AS8OMOf7VqdLeBammYwzm8iu4qqWmRnlvpKouOeMcREZo7UXBcGdSZto1fx84qs-byXU3v23szcZrLVR1BoOpMD2OSfAbyAU00SogALPjPMizqa-pb-BxudAHKI7oIWAymB0na0KnyuNSQcRyBkb2NdAf1rI_1FEItBo-KGJ03zzHyKCKGSp2RBHecXdiBfCd0ykkDmOxo60X3aALJFnN0L&__tn__=-R

Нагадаємо, компанія-автовиробник Skoda відмовилася будувати новий завод в Україні.

“Через дії (а вірніше бездіяльність) уряду Порошенка-Гройсмана Україна втрачає понад 3% ВВП! Skoda відмовилась будувати завод в Україні: втрачені 1,4 млрд євро інвестицій та 4-5 млрд євро/рік високотехнологічного експорту. Це прямий мінус для ВВП і торговельного балансу країни! Ще й 5 000 високооплачуваних робочих місць будуть створені за кордоном, а не в Україні!

Незважаючи на візит до Прем’єр-міністра у 2017 році керівництва компанії Skoda і переданий ними перелік 10 умов розміщення в Україні нового заводу, влада навіть не вступила в боротьбу за цю інвестицію! В тому переліку, до речі, було й прийняття законопроектів про індустріальні парки 2554а-д та 2555а-д і стимули для виробництва електрокарів нашого з Олегом Ляшком авторства.

В сухому підсумку – Прем’єр Володимир Гройсман включив індустріальні парки в перелік ТОП-35 законодавчих пріоритетів уряду…. і пальцем не поворухнув, щоб провести ці інвестиційні стимули в парламенті через супротив Президента і МВФ. А Міністр економіки Степан Кубів про ці ініціативи РПЛ з того часу ані пари з вуст. Проте багато кажуть про дерегуляцію, приватизацію, лібералізацію та іншу неоліберальну туфту. Очевидно, дуже хочуть подобатись і Банковій і іноземним послам. Інтереси ж української промисловості і суспільства для них другорядні. Тримають українців за дурнів і перетворюють країну на сировинну колонію. Міняти треба цю політику і таких горе-урядників!”, – заявив Галасюк.

Нагадаємо, раніше Віктор Галасюк заявляв, що у команди РПЛ є план, як створити 2 мільйони нових робочих місць в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>