14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Уряд Франції заборонятиме протести “жовтих жилетів” у центрі Парижа

Французька влада заборонятиме акції “жовтих жилетів” на Єлисейських полях у Парижі та в деяких інших районах після того, як на минулих вихідних там мали місце заворушення та акти вандалізму.

Про це заявив прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп, повідомляє “Європейська правда”.

Заборона застосовуватиметься на невизначений період у районах, які “найбільше постраждали” в Парижі, Бордо і Тулузі за час протестів, які тривають з листопада минулого року.

Філіп оголосив про заходи після зустрічі з французьким президентом Еммануелем Макроном і високопоставленими силовиками, які намагалися уникнути повторення суботнього насильства в Парижі, де були спалені і розграбовані елітні магазини.

Філіп також оголосив про зміну стратегії безпеки, щоб поліцейські сили мали більше ініціативи на місцях, щоб вживати заходів проти бунтівників і розганяти натовпи.

Він сказав, що поліція буде використовувати нові інструменти, включаючи дрони і відеоспостереження, щоб допомогти запобігти насильству і відправити порушників порядку до суду.

“Коли протест заборонений, а його мета – розграбувати, всі ті, хто бере участь у цьому, і, по суті, захищає мародерів, заохочує їх або хвалить в Інтернеті, є співучасниками і повинні зіткнутися з наслідками”, – сказав він.

Філіп пообіцяв, що “нічого не зміниться” для інших мирних, дозволених протестів.

Раніше ми писали, як “жовті жилети” зіткнулися з поліцією в Парижі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>