8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Ляшко: Українці помирають від раку, а МОЗ розкрадає мільярди на ліках

Лідер РПЛ вимагає від керівника Рахункової палати відзвітувати у парламенті про використання коштів МОЗ.

А від правоохоронних органів – притягнути до відповідальності всіх причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомляє офіційна прес-служба Радікальної партії.

12 мільярдів гривень, виділених на медпрепарати від раку та серцево-судинних захворювань, не доходять до хворих – ліки та медобладнання гниють на складах. Як наслідок, забезпечені необхідними медпрепаратами онкохворі лише на чверть, а люди з серцево-судинними захворюваннями лише на третину.

Такі жахливі цифри зі звіту Рахункової палати щодо ефективності використання коштів МОЗ за два останніх роки навів Олег Ляшко у парламенті.

“Закупили препарати для онкохворих дітей, а в інструкціях до них встановлені обмеження на використання їх для дітей. Фактично на 50 мільйонів гривень купили препарати, які непотрібні. На десятки мільйонів гривень бюджетних коштів закупили препарати, які не використали і вже утилізували, а українцям потім розказують, що немає ліків. І люди останнє з хати виносять, коли онкологія чи серцево-судинні захворювання”, – наголосив Ляшко.

“Байдужість та бездіяльність влади, яка покриває ці розкрадання в Міністерстві охорони здоров’я, приводить до того, що люди залишаються без медчиного забезпечення, без ліків, тяжко хворіють і помирають. Ми вимагаємо від уряду негайно прийняти рішення про звільнення Уляни Супрун з посади керівника МОЗу. І ті, хто закуповує ліки для онкохворих дітей, які непридатні для цього, або закуповує ліки, які потім утилізуються – повинні сидіти в тюрмі. За всіма цими цифрами стоять життя українців, які позбавлені можливості лікуватися”, – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, нещодавно Олег Ляшко виступив із заявою про те, що Чорнобильцям потрібні заслужені пільги і доступні ліки.

25 КОМЕНТАРІ

  1. ТА ВИ Ж УРОДИ ЗА ВСЕ ВІДПОВЗАЄТЕ ЗА ТИХ ОНКО ХВОРИХ ВАМ НЕ БУДЕ СПОКОЮ І ПРОЩЕННЯ І НА ТОМУ СВІТІ …..ХТО Б КАЗАВ А ТИ ЛЯШКО НЕ ЗЛОДІЙ …..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>